Det sies at Critérium du Dauphiné først og fremst er et oppkjøringsritt til sommerens Tour de France.

Men det betyr overhodet ikke at rytterne tar det pent underveis i dette åttedagersrittet.

Det fikk noen av outsiderne til årets Tour de France erfare mandag. Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) og Daniel Martin (Garmin-Barracuda) var blant rytterne som fikk smake på den franske asfalten.

I motsetning til blant andre Pim Ligthart (Vacansoleil), Juan Jose Haedo (Team Saxo Bank) og Pierrick Fedrigo (FDJ-Big Mat) kom de seg gjennom den andre etappen tirsdag.

Men det var ingen dans på roser.

To «fjellgeiter» i problemer
- Selv om jeg veltet i går (mandag), var det kanskje i dag jeg hadde mest vondt på sykkelen. Men jeg var klar på at jeg ville starte etappen. Jeg slet med å holde følge, men jeg kom meg gjennom etappen. Vi får håpe smerten gir seg litt og at jeg får noen bedre dager på sykkelen, sa Samuel Sanchez etter etappen ifølge VeloNation.

Fjorårets klatretrøyevinner i Tour de France har slått ribbeina kraftig.

- Jeg sov dårlig. Min ribbein gjorde vondt. Ifølge røntgenundersøkelen var det ikke noe brudd, men det er ikke helt sikkert. Hvis det blir for smertefullt vil jeg dra hjem til Spania og gjennomgå flere undersøkelser, forteller spanjolen.

Klatereren Daniel Martin veltet i en rundkjøring mandag. Han frykter faktisk for Tour de France-starten. Litt på grunn av de muskulære problemene han fikk etter velten, men mest fordi han har vært aktuell for Garmins lag til Tour de France flere ganger tidligere uten at han har kommet med av forskjellige årsaker.

- Inntil jeg starter prologen sykler jeg ikke Tour de France, sier han til VeloNews.

Men iren holder ut i Critérium du Dauphiné tross velten. Tirsdag la 25-åringen ut dette bildet på Twitter.

- Det er først og fremst muskulære skader. Vi får se hvordan det går, men det er alltid vanskelig for en klatrer å sitte på setet hele tiden. Det kommer til å bli interessant. Formen min er veldig bra. Jeg håper jeg kommer meg gjennom de neste etappene. Det bør gå bedre etter hvert, beskriver han.

Tirsdagens etappe: Spanjol slo favorittene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Schleck røpet kneskade
En annen Tour de France-outsider, eller favoritt, sliter også med tempoet i Critérium du Dauphiné. Det skyldes ikke en velt, men en kneskade.

Andy Schleck (RadioShack-Nissan) tilbrakte tre dager på en klinikk i Sveits forrige måned og var nødt til å ta treningsfri i en uke.

- Derfor er det ikke overraskende at jeg henger litt etter. Jeg ville selvfølgelig kommet hit i en bedre form, men hvis du ser på forbredelsene, så er det ikke så rart.

- Jeg blir sterkere for hver dag. Jeg får ikke panikk selv om jeg må slippe feltet, påpeker yngstrebror Schleck overfor De Telegraaf ifølge cyclingnews.com.

Bildesak: Ute av form, Andy?

Tro det eller ei, men lagets manager, Johan Bruyneel, er faktisk imponert over hva Andy Schleck har vist under Critérium du Dauphiné.

- Han fortalte meg: «Ikke få panikk. Jeg blir klar til touren». Jeg tror på ham. Han har vært i en lignende situasjon tidligere, sier belgieren til Nieuwsblad.be.

Svaret får vi om snaue fire uker.