*Nettavisen* Sport.

Mindre doping i årets giro

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det mener stjernerytter.

24.05.11 22:10

Årets Giro d’Italia har blitt kalt den hardeste Grand Tour i moderne tid.

Med åtte etapper som ender på toppen av et fjell, og den ene monsteretappen etter den andre, er det ikke vanskelig å finne argumenter som støtter det synet.

Var verre i 2008
Men til syvende og sist er det rytterne som avgjør hvor hardt et sykkelritt blir.

- Jeg synes 2008-utgaven av rittet var mye hardere, siden mange ryttere gikk på CERA, sier David Millar til velonews.

Briten virker dermed til å mene at årets felt er renere enn det var i 2008. At Alberto Contador deltar i rittet mener Garmin-syklisten at ikke irriterer resten av feltet.

- Vi tenker ikke noe særlig på det. Det er veldig symbolsk for sykkelsporten. Om han skulle vinne giroen for så å bli utesteng oppsummerer det bare hva som må endres i sporten. La oss håpe at han vinner dette rittet og blir frikjent, for ellers vil det hele bare bli et stort rot. For når alt kommer til alt er han den beste rytteren her.

Misliker løypa
Til tross for at Millar ikke mener at denne utgaven av giroen er like tøff som i 2008, liker han ruten svært dårlig.

- Giroen er knallhard, men jeg synes ikke det er et særlig godt ritt. Det er ikke taktisk i det hele tatt, kun fysisk. Det er et rent utmattelsesritt og det er sikkert mange som liker det slik, men jeg liker det best når det faktisk er skikkelige ritt. Det er for ensidig, kun for klatrerne. Det er ingen etapper igjen for oss andre, avslutter Millar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.