*Nettavisen* Sport.

Mindre festfotball på Stadion

Foto: SCANPIX

Brann skal fokusere på å plukke poeng heller enn underholde.

NADDERUD (iBergen.no): Stabæk – Brann 0-1

Brann er mest kjent for å spille attraktiv og svært publikumsvennlig fotball. Men tiden med festfotball uansett arena ser ut til å være forbi. Foran denne sesongen varslet trener Mons Ivar Mjelde et mer kynisk Brann. I hovedsak skulle dette gjelde på bortebane, noe Brann fikk vist i 1-0-seieren mot Stabæk tirsdag. Men Mjelde varsler at Brann også kan komme til å spille kynisk fotball foran sine egne på Stadion.

Kynisk på Stadion
- Det kan bli nødvendig å spille det kampene trenger, så ja, det kan bli mer kynisk hjemme også. Men det blir litt annerledes. Vi skal i utgangspunktet styre på hjemmebane og der får man noe gratis med hjelp fra fansen. Det viktigste er likevel å ta tre poeng. Men Brann skal i utgangspunktet underholde hjemme, men samtidig holde fokus og gjøre det som kreves, sier Mjelde.

Les mer om Brann her.

Mot Stabæk lå Brann tidvis med alle spillerne på riktig side av ballen da motstanderen var i angrep. Brann er tydelig et annet lag i 2007 enn i forrige sesong. I går skapte de riktignok ikke så mange sjanser selv, men slapp heller ikke Stabæk til ved mange anledninger.

- Vi har snakket mye om å ligge lavt og kompakt på riktig tidspunkt. Tidligere har vi vært mer offensive og gjerne satset litt blindt fremover. Det vil bli annerledes i år og vi regner med å plukke flere poeng på det, sier Helstad til iBergen.no.

- Ikke kjedelig på Stadion
Forsvarsspiller Bjørn Dahl er enig med sin lagkamerat og frykter heller ikke at Brann skal bli noe kjedelig lag selv om de er å se i en mer kynisk utgave i 2007.

- Vi har snakket mye om hvordan vi skal ligge. Sånn som mot Stabæk slapp vi dem ikke til mange ganger. Selv om det ikke blir like mange sjanser til oss så har vi kvaliteter i laget til å utnytte de mulighetene som kommer. Jeg tror det er viktig å kunne spille på kynisme, men på hjemmebane blir nok det annerledes. Men det kommer nok også an på hvordan kampene utvikler seg. Brann skal uansett alltid være et artig lag å se på på Stadion, forsikrer Dahl.

Mjelde ønsker ikke å si noe om kynisme er den riktige gulloppskriften, men forteller heller om viktigheten av å plukke poeng.

Resultatorientert
- Til syvende og sist er det resultatene som teller. Brann kommer til å fortsette å spille attraktiv fotball, men vi kommer gjerne ikke til å satse like frisk som vi har gjort tidligere. Det handler om å plukke poeng og når vi ønsker å oppnå de resultatene vi har satt som mål så må det gå på bekostning av noe. Det positive er at vi ikke slipper motstanderne til så mye, forteller Mjelde.

Han ønsker ikke å spekulere i for mye i hvilket lag han stiller med til neste kamp, hjemme mot Strømsgodset, men røper at Brann skal spille annerledes enn mot Stabæk.

- Det er blir litt annerledes når vi spiller på hjemmebane mot en annen type motstander. Da sier det seg selv at vi ikke spiller på samme måte som mot Stabæk, slår Mjelde fast.

Les flere saker fra Brann-kampen her.

Bør Brann slutte å underholde? Si hva du mener i kommentarfeltet under!

Les flere saker på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.