Gå til sidens hovedinnhold

Mindre penger og flere medaljer

Iver Horrem rister på hodet.

Norges Volleyballforbund har ikke økonomisk ryggrad til å støtte utøverne i sandvolleyball med mer enn symbolske summer - og dermed er Iver Horrem (33) og makkeren Øyvind Hordvik (23) nødt til å finansiere 2010-sesongen selv.

- Vi er avhengig av å klare oss selv. Forbundet har budsjettert med 400.000 kroner på på seks eller åtte spillere. Det blir ikke akkurat så mye på hver, sier Horrem til Nettavisen.

- Ikke bitre på forbundet
Han rister litt oppgitt på hodet ved tanken på at forbundet samtidig har satt som mål å ta flere medaljer i sandvolleyball.

- Det samsvarer ikke mye å bruke 400.000 på åtte utøvere og så kreve flere medaljer. Det er ikke veldig realistisk. Vi kjemper mot nasjoner som bruker flere millioner kroner på veldig få utøvere, påpeker Horrem.

Duoens budsjett for 2010 vil ligge mellom 1,5 og 2 millioner, og Horrem håper at dette snart er i boks.

33-åringen poengterer at han har forståelse for at et forbund som i praksis ligger med brukket rygg ikke kan bidra i ønskelig skala.

- Vi er ikke bitre på forbundet. Det positive er at vi selv har vært flinke til å skaffe sponsorer. Vi har også hatt gode folk rundt oss som har hjulpet til. Vi har signert med noen sponsorer og har to-tre til som er veldig positive, som vi håper at vi får signert med i løpet av veldig kort tid, forteller Horrem.

Lange periode i Brasil
Det vil være nokså upresist å beskrive treningsforholdene for sandvolleyballspillere som ideelle i Norge på vinterstid, og for Horrem og Hordviks del medfører det lange perioder utenlands.

- Nå var vi syv uker i Brasil før jul, og så skal vi på en 10-11 uker lang treningsleir i forkant av den sesongen som kommer. I tillegg hadde vi i forrige uke et engelsk lag som trente med oss. Alt dette koster. I tillegg betaler vi en trener i Brasil. Det er ikke billig, selv om det er billigere enn å ha en norsk trener, sier Horrem.

Oppholdet i Brasil før jul var for øvrig oppløftende for den ferske duoen, som føler at samspillet begynner å sitte.

- Vi har jobbet knallhardt etter VM og er blitt mer og mer samspilte. Øyvind er 2,03 meter høy og har en enorm rekkevidde. Sikkert blant topp fem i hele verdensserien. Han har et enormt potensial, skryter Horrem.

Beseiret sølvvinnerne fra Beijing-OL
Hordvik kom inn som Horrems makker etter at Bjørn Maaseide ga seg. Duoens beste enkeltprestasjon så langt er seieren over den olympiske sølvduoen Fabio og Marcio fra Brasil i verdensserien i Kristiansand.

- Det var et bevis på at vi har et veldig stort potensial. En ting er å spille jevnt med dem, en annen er å faktisk slå dem, sier Horrem til Nettavisen.

Fortsetter den positive trenden, øker forhåpentligvis størrelsen på premiepengene. Det er jo også en løsning, selv om det neppe er noe å budsjettere med.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken