RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mindre trening skal gi Johaug OL-løft

- Det er mye å se fram til.

Kvalitet foran kvantitet i treningsarbeidet. Det er oppskriften for de beste langrennsjentene i den kommende OL-sesongen.

For Therese Johaug og Marit Bjørgen har oppkjøringen mot Tour de Ski og OL allerede startet. Før helgen gjorde de heftige styrkeøvelser på Olympiatoppen – begge glade for å være i gang igjen.

– Nå er vi bare i mai, som er en oppstartsmåned. Men jeg kjenner at det er godt å komme tilbake til rutinene, møte de andre jentene og virkelig legge en slagplan for det en skal gjøre før sesongen. Det er mye å se fram til, sier Johaug til NTB.

Hun har lagt bak seg en strålende sesong og håper naturligvis den neste krones med en gullmedalje i OL i Sotsji.

– OL er hovedmålet. Alle tingene jeg gjør nå er rettet mot OL.

Færre timer
Mye trening har vært en suksessfaktor for langrennslandslaget de siste årene. Den kommende sesongen skal Norges beste skijenter konsentrere seg om kvalitet framfor mengde i treningen.

– Sammen med Egil (Kristiansen, landslagstrener) er vi kommet fram til at vi skal gå litt ned på mengden. Da blir det viktig å tenke på hva jeg gjør i hver enkelt økt og hva som gjør at jeg kan gå fortere i OL. Også må man ta konsekvensen av det og være skjerpet i den treningen man gjør, sa Johaug.

– Hvor mange treningstimer blir det i 2013/14-sesongen?

– Jeg har ligget på rundt 900 timer i året, og jeg skal gå ned litt. Det er ikke vits i å risikere noe før en OL-sesong.

– Min beste sesong
Det blir uansett ikke store forandringen i treningsopplegget for medaljegrossistene Johaug og Bjørgen.

– Det blir ganske likt forrige sesong totalt sett. Jeg har lyktes veldig godt med det jeg har gjort tidligere, og jeg hadde min beste sesong i vinter. Samtidig er det ikke gitt at det skal skje hver sesong, men jeg vil som sagt ikke risikere noe i OL-sesongen, sier Therese Johaug.

Bjørgen sa til NTB tidligere i måneden at hun vil redusere antall treningstimer fra 950 til rundt 900 den kommende sesongen. (©NTB)

P.S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer fotballstoff

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere