*Nettavisen* Sport.

Mindre trening skal gi Johaug OL-løft

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Det er mye å se fram til.

Kvalitet foran kvantitet i treningsarbeidet. Det er oppskriften for de beste langrennsjentene i den kommende OL-sesongen.

For Therese Johaug og Marit Bjørgen har oppkjøringen mot Tour de Ski og OL allerede startet. Før helgen gjorde de heftige styrkeøvelser på Olympiatoppen – begge glade for å være i gang igjen.

– Nå er vi bare i mai, som er en oppstartsmåned. Men jeg kjenner at det er godt å komme tilbake til rutinene, møte de andre jentene og virkelig legge en slagplan for det en skal gjøre før sesongen. Det er mye å se fram til, sier Johaug til NTB.

Hun har lagt bak seg en strålende sesong og håper naturligvis den neste krones med en gullmedalje i OL i Sotsji.

– OL er hovedmålet. Alle tingene jeg gjør nå er rettet mot OL.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Færre timer
Mye trening har vært en suksessfaktor for langrennslandslaget de siste årene. Den kommende sesongen skal Norges beste skijenter konsentrere seg om kvalitet framfor mengde i treningen.

– Sammen med Egil (Kristiansen, landslagstrener) er vi kommet fram til at vi skal gå litt ned på mengden. Da blir det viktig å tenke på hva jeg gjør i hver enkelt økt og hva som gjør at jeg kan gå fortere i OL. Også må man ta konsekvensen av det og være skjerpet i den treningen man gjør, sa Johaug.

– Hvor mange treningstimer blir det i 2013/14-sesongen?

– Jeg har ligget på rundt 900 timer i året, og jeg skal gå ned litt. Det er ikke vits i å risikere noe før en OL-sesong.

– Min beste sesong
Det blir uansett ikke store forandringen i treningsopplegget for medaljegrossistene Johaug og Bjørgen.

– Det blir ganske likt forrige sesong totalt sett. Jeg har lyktes veldig godt med det jeg har gjort tidligere, og jeg hadde min beste sesong i vinter. Samtidig er det ikke gitt at det skal skje hver sesong, men jeg vil som sagt ikke risikere noe i OL-sesongen, sier Therese Johaug.

Bjørgen sa til NTB tidligere i måneden at hun vil redusere antall treningstimer fra 950 til rundt 900 den kommende sesongen. (©NTB)

P.S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer fotballstoff

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag