Dani Moreno er han av sykkelsportens beste klatrere.

Spanjolen har imidlertid aldri hatt enormt med suksess. For det har han vært for lojal mot sine kapteiner, de senere årene Joaquin Rodriguez.

- En drøm
Da han i år fikk frie tøyler av Rodriguez i noen ritt, tok han så absolutt vare på sjansene. Tre ganger kunne han juble for seier i 2013-sesongen, to ganger i vueltaen og en på toppen av Mur de Huy i Flèche Wallonne.

- Sannheten er at jeg har vunnet færre ganger enn tidligere sesonger, men jeg synes det var de beste, sier Moreno ifølge VeloNation.

- Seieren i Flèche Wallonne var flott, og de to etappene i Vuelta a España var en drøm. Men jeg ser også positivt tilbake på fjorårets sesong, med syv seirer. Det er mye og vanskelig å oppnå.

Stupbratte avslutninger som den i Flèche Wallonne har i tidligere år vært Joaquin Rodriguez’ territorium, men i år har Moreno vist seg kapabel til å slå alle i dette terrenget.

- Jeg føler jeg fortsatt kan bli litt bedre. Hvert år blir jeg litt bedre, og neste år burde jeg bli enda litt bedre. Jeg føler meg bedre for hvert store ritt jeg sykler, og jeg gjør det bedre der enn tidligere.

Fornøyd som hjelper
Men selv om han trolig kunne nytt tillit som kaptein i de fleste lag i verden, er Moreno lojal overfor Katjusja og Rodriguez.

- Det er ikke det at jeg ikke har egne ambisjoner, men jeg er fornøyd med rollen som Puritos løytnant. Vi danner en bra duo, og vi utfyller hverandre godt. Han tar store seirer, og jeg kan få mine. Det vet begge to.

For tiden tar 32-åringen det rolig i Argentina, hvor han også starter neste sesong med Tour de San Luis. I desember og januar starter oppkjøringen til det han nok en gang håper på at blir en vellykket sesong.

- Jeg har to hovedmål neste sesong: Ardenner-klassikerne og Vuelta a España, som er mitt favorittritt.