RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)

Mini: - Høgmo bør gå

Sist oppdatert:
Per-Mathias Høgmo er sykmeldt i to måneder. Mini mener han aldri bør komme tilbake som Rosenborg-trener. Mental Helse: -Høgmo viser karakterstyrke Les også: Høgmo sykmeldt

- La meg først si at det er fryktelig leit for Per-Mathias at han er blitt syk. Men når det er sagt, så blir det etter mitt skjønn fullstendig feil hvis han nå skal være borte i to måneder og så kommer tilbake som Rosenborg-trener. Det er en situasjon klubben ikke kan leve med, fastslår TV 2-eksperten.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen har helt siden ansettelsen vært kritisk til om Høgmo har vært riktig mann for Rosenborg.

- Enormt press
- Og hvis presset har blitt for stort, bør han kanskje spørre seg om han har de kvalitetene som skal til. Som Ola By Rise sier, det er ingen dans på roser å være trener i Rosenborg, sier Mini, og utdyper:

- Nils Arne Eggen gjorde Rosenborg til en storklubb. Å være sjef i hjørnesteinen i norsk klubbfotball medfører et enormt press. Jeg vil sammenlikne det med en toppjobb i et stort konsern som Statoil, Hydro eller Aker.

- Du mener rett og slett at Høgmo ikke bør komme tilbake?

- I hvert fall ikke som trener.

Ikke bidratt med noe
- Har ikke Høgmo tross alt satt i gang mange positive prosesser i Rosenborg?

- Joda, han har gjort masse bra. Men det er utenfor banen. Han har ikke bidratt med noe ekstra i forhold til det som foregår ute på matta. Han har ikke tilført Rosenborg som fotballag noe som helst.

- Hva bør klubbledelsen gjøre nå?

- Enten bør de se seg om etter en trener som kan overta nå og ta klubben videre. Eller så må de få på plass en midlertidig løsning som kan sikre medaljeplassen i år, og så ansette en ny trener permanent fra 1. januar.

Mini er skeptisk til om et team ledet av Knut Tørum, som er konstituert som hovedtrener, er det som skal til.

Eggen som redningsmann
- Jeg tror ikke det vil gjøre Rosenborg til et dårligere fotballag. Men jeg tror heller ikke de blir så mye bedre. Ledelsen får se hva de finner ut. Dessuten må spillerne komme på banen, fastslår han.

Selv drar han nok en gang Nils Arne Eggens navn opp av hatten.

- Nils vil kunne gå inn og lede laget ut denne sesongen, konstaterer Mini.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere