Gå til sidens hovedinnhold

- Minimal fordel Norge

Ekspertene mener ikke nødvendigvis at den elendige gressmatta på Ullevaal Stadion kommer til å gi Norge en fordel mot Tsjekkia. Les hva ekspertene tror.

Etter cupfinalehelgen fremstår gressmatta på landskampsarenaen mer som en åker enn en fotballbane fire dager før Norge møter Tsjekkia i livsviktig playoffkamp.

Ledelsen på Ullevaal lover å gjøre sitt ytterste for at underlaget skal bli bedre frem mot kampstart lørdag, men ekspertenes dom er likevel klokkeklar:

- Det er ikke holdbart av NFF å stille en så dårlig bane til disposisjon.

TV 2 Nettavisen har spurt et utvalg fotballeksperter følgende spørsmål:

1)- Hva synes du om at NFF ikke makter å stille en bedre bane til disposisjon i en så viktig kamp?

2)- Burde kampen bli flyttet til en annen arena?

3)- Hvem får størst fordel av underlaget?

4)- Hva tror du resultatet blir mellom Norge og Tsjekkia?

Bengt Eriksen, fotballekspert TV 2:

1) - Først og fremst er det veldig trist at en så viktig kamp skal gå på en så dårlig bane. Jeg er usikker på hvor mye bedre den blir frem mot lørdag. Det dårlige underlaget skyldes nok først og fremst manglende vedlikehold, og et tett kampprogram med blant annet to kamper nå i helgen. Men det er vanskelig å gi noen skylden for den dårlige banen, påpeker Bengt Eriksen.

2) - Jeg synes landskamper skal og bør spilles på landskampsarenaer. Derfor mener jeg at det ikke er aktuelt å bytte arena. Skal Norge ha en offisiell landskampsarena, bør alle landskampene spilles der.

3) - Jeg tror først og fremst at Tsjekkia er et bedre lag enn Norge. Og gode lag har en fordel uansett. De spiller med mindre marginer. Fordelen til Norge er derfor minimal, men vi må ikke glemme hvordan Norge taklet de dårlige baneforholdene i bortekampen mot Moldova. Nøkkelen blir å tilpasse seg.

4) - Skal jeg tippe et resultat, tipper jeg 1-1 på Ullevaal lørdag. Jeg er redd Norge slipper inn et mål. Men dette er jo selvsagt ikke noe jeg håper på. Naturligvis håper jeg at Norge scorer mange mål og ikke slipper inn noen baklengs, men skal jeg tippe med hodet blir resultatet 1-1.

Karl Petter Løken, fotballekspert NRK

1) - Det er fint lite å gjøre med baneforholdene, dessverre. Men selvsagt er det veldig synd at Norge må spille på et så dårlig gressteppe. Frem mot kampen håper og tror jeg imidlertid at banen blir bedre. Norge kun tross alt vært enda mer uheldige og fått en kombinasjon av minusgrader og mye nedbør frem mot kampen, noe som det ikke ser ut til å bli.

2) - Nei, rent arrangementmessig er det for sent å flytte kampen. Den avgjørelsen burde blitt tatt på et mye tidligere tidspunkt. Og jeg tviler på at arrangøren var klar over at to cupfinaler nå i helgen kom til å ødelegge banen så mye.

3) - Tsjekkia er nok mer skadelidende enn Norge på dette underlaget. De spiller en helt annen type fotball. Så underlaget gir Norge en fordel, helt klart.

4) - Jeg føler meg sikker på at Norge vinner. Og at John Carew blir sentral i seieren. Han har vist strålende form i det siste og kan nesten avgjøre en kamp på egenhånd. Derfor tror jeg Norge vinner 1-0 og Carew blir matchvinner.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, fotballekspert TV 2

1) - Det er ikke bra nok. Spesielt når du ser at det finnes baner innenfor samme område som har langt bedre underlag. Men nå har jeg fortstått det på NFF at de har tatt et tak og skifter ut gressteppet neste sommer, og da får en jo håpe at ikke lignende underlag møter Norge i fremtiden.

2) - Jeg mener ikke at kampen bør flyttes til en annen arena. Det blir utsolgt med 25.000 på tribunen på UIlevaal lørdag og nesten umulig å flytte kampen til for eksempel Åråsen eller Marinelyst. Det beste alternativet måtte i så fall være Lerkendal, men nå har de ikke verdens beste gressteppe der heller.

3) - Det er helt klart ingen lag liker å spille på et slikt underlag. Men jeg mener Norge har størst fordel fordi tsjekkerne spiller mer gjennom midtbanen og en mer teknisk fotball. Fordelen er imidlertid ikke stor, for små detaljer kan avgjøre, for å si det sånn.

4) - I den første kampen lukter det veldig mye 0-0. Jeg tror Tsjekkia kommer til Ullevaal og stenger igjen bakover. Og Norge blir for baktunge og ikke kommer fremover og scorer mål.

TV 2 sender den livsviktige playoffkampen mot Tsjekkia direkte førstkommende lørdag kl. 19:00.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden