Gå til sidens hovedinnhold

- Minner om en av verdens beste

Mats Zuccarello sammenlignes med NHLs poengkonge.

NY RANGERS - NEW JERSEY 4-0:

NEW YORK (Nettavisen): Brad Richards er en av ligaens best betalte sentere. Han har vunnet Stanley Cup med Tampa Bay Lightning.

Nå er han en av nøkkelspillerne i New York Rangers - og rekkekamerat med Mats Zuccarello.

32-åringen er full av lovord om nordmannen.

- Han minner meg litt om Martin St. Louis fra da vi spilte sammen i Tampa. Særlig når det gjelder å bruke farten sin for å åpne rom. Der har han tilført oss mye, sier Richards til Nettavisen.

Dette er store ord, men så holdt da også Zuccarellos målgivende pasning til 4-0 mot New Jersey (se video nederst) så høy klasse at man kan forstå Richards.

Mange likheter
Martin St. Louis (37) ble poengkonge i NHL denne sesongen med 17 mål og 60 poeng på 48 kamper. Han er en av ligaens aller største stjerner og dermed også en av verdens aller beste spillere.

Sammenligningen er interessant, av flere grunner.

Begge er kortvokste. Zuccarello er 170 centimeter høy, St. Louis 172. Ingen av dem ble draftet av et NHL-lag. Begge er playmakere som heller slår den målgivende pasningen enn å forsøke å score selv.

Og begge har produsert på omtrent samme nivå fram til 25 års alder.

Foran skjema
Akkurat nå har Mats Zuccarello spilt 67 kamper i NHL og gjort 34 poeng. Han har stort sett ligget på dette nivået - om lag 0,5 poeng per kamp - hele tiden.

Martin St. Louis hadde gjort 60 poeng på 148 kamper i NHL da han var 25 år. Det er et snitt på 0,41 poeng per kamp. Zuccarellos snitt er 0,51.

Sammenligningen er så åpenbar at Nettavisen allerede før Richards' uttalelse etter 4-0-seieren mot New Jersey Devils hadde spurt to amerikanske journalister om Zuccarello kan ha potensial til å bli en ny Martin St. Louis.

Meningene var delte.

- Martin St. Louis fikk sitt gjennombrudd som 26-åring. Han er 172 centimeter høy. Zuccarello er 170. Ser dere noe i Zuccarello som gjør at dere tror han kan få et lignende gjennombrudd en gang i framtiden? spurte vi to journalister som følger Rangers tett.

- Det er ikke en unaturlig sammenligning, ettersom St. Louis også spilte for John Tortorella. Jeg tror at de etter hvert kanskje kan bli sett på som like spillere, svarte Jesse Spector i The Sporting News.

- Jeg ser ikke bort fra at den sammenligningen vil komme flere ganger i framtiden, la han til.

- Ikke rettferdig
Pat Leonard i New York Daily News var ikke enig.

- Marty St. Louis er et midtpunkt. Zuccarello er ikke noe midtpunkt i et lag, selv om han så langt har bevist at han kan skape noe offensivt og har gitt Rangers noe de savnet.

- Han må score mer for å fortjene den spilletiden en kar som St. Louis har fått igjennom karrieren sin, og deretter holde seg der i lang tid. Dette er ikke en rettferdig sammenligning, svarte Leonard.

Hva tenker så Zuccarello selv om sammenligningen?

- Det er ikke noe jeg vil ha på meg. Jeg er ikke helt der ennå, sier Løren-gutten.

Nei, han er ikke det.

Ikke ennå.

New York Rangers sikret seg for øvrig sjetteplassen i NHLs østre avdeling med sin 4-0-seier mot New Jersey Devils, ettersom Ottawa Senators tapte sin nest siste grunnseriekamp.

Dette betyr at Rangers møter formsterke Washington Capitals i første runde av sluttspillet.

Se høydepunktene fra kampen her (video med tillatelse fra Viasat, som sender alle NHL-kamper direkte på Viaplay.no):

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken