Minstemann størst - igjen

Foto: SCANPIX/EPA/Martin Rickett

Shaun Wright-Phillips (23) er mannen alle snakker om på City of Manchester Stadium om dagen. Lørdag var banens minstemann størst igjen da City tok tre nye poeng.

15.01.05 21:26

MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE 3-1: Wright-Phillips, sønn av toppscorerlegenden Ian Wright, er bare 167 cm høy. Men unggutten kompenserer for størrelsen med enorm fart og fantastisk teknikk.

På 1-0-scoringen mot Palace fikk han vist fram begge egenskapene samtidig da han rykket forbi backen og elegant plasserte ballen i lengste hjørne.

Skryt av begge managere

Etter kampen sto både City-manager Kevin Keegan og Palace-manager Iain Dowie og skrøt av vingen.

- For øyeblikket så er Shaun ubetalelig for oss. Vi vet at han kanskje ikke alltid blir her i klubben, fordi stadige flere klubber kommer og ser på ham. Og jeg tror ikke fansen blir sur når jeg sier at han fortjener å spille sammen med de aller beste, sa Keegan.

Dowie stemte med: - Det er ingen tvil om at han er juvelen i klubben. Han er tøff, har en fantastisk touch og herlig rykk, og særlig hans første scoring var det klasse over.

Anelka ut?

Wright-Phillips stigende kvalitet kan bety at City selger spissen Nicholas Anelka til Fenerbache med et lettere hjerte. Klubben trenger penger, og i tillegg vet Keegan at snart kommer det enda en Wright-Phillips: Bradley Wright-Phillips (19), som kom inn som innbytter lørdag. Han viser tegn til storhet han også.

Samtidig viser en gammel stjerne stigende form: Robbie Fowler scoret på ny med et lurt skudd, og var nest sist på Wright-Phillips' andre scoring da han kom seg til dødlinja og slo inn foran mål. Fowler er til tider akkurat så lur som han var i velmaktsdagene i Liverpool.

City, som før jul slet med nedrykksspøkelset over seg, er nå oppe på 9. plass etter fem kamper uten tap.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.