RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mirakel-Mikas viktigste renn

(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)
Lagkonkurransen betyr noe ekstra for Mika Kojonkoski – fordi den måler nivået på hele laget.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): OL har vært en suksess for de norske hopperne med gull og bronse til Lars Bystøl og bronse til Roar Ljøkelsøy.

Men det er først under mandagens lagkonkurranse vi får svaret på om Norge er verdens beste hoppnasjon.

- Lagkonkurransen er spesiell fordi den sier noe om nivået på alt vi har jobbet med, poengterer Kojonkoski, som var 0,1 poeng bak laggullet med Finland for fire år siden.

Nå ønsker han seg en seier.

”Clever” taktikk
- Gull i lagkonkurransen har vært målet gjennom hele sesongen. Vi sikter fortsatt på det, men det blir selvfølgelig veldig vanskelig. Norge, Finland og Østerrike er like store favoritter, fastslår Norges finske mirakeltrener.

Gullet skal vinnes med en taktikk Kojonkoski selv, med et bredt smil, omtaler som enkel og ”clever”. Et ledd i den smarte taktikken er å bytte ut Sigurd Pettersen med Tommy Ingebrigtsen.

- Planen er å starte offensivt med Lars Bystøl og Bjørn Einar Romøren i de to første hoppene. De skal lette presset for Tommy Ingebrigtsen, som hopper som nummer tre. Jeg ser fortsatt på Roar Ljøkelsøy som den sterkeste av våre i denne typen konkurranser, derfor hopper han sist, forklarer Kojonkoski.

- Mentalt sterkere
- Hvorfor Tommy i stedet for Sigurd?

- Sigurd har vært litt bedre på de fleste treningene, men den mentale prosessen har ikke vært optimal. Sigurds selvtillit er ikke på topp og må bygges opp på nytt. Samtidig har Tommy vært veldig offensiv. I øyeblikket er han mentalt sterkere enn Sigurd.

At Tommy Ingebrigtsen har slitt med farten i tilløpet under trening, velger han å se bort fra.

- Tommy har en positiv spirit akkurat nå som gjør at jeg tror han klarer å være mer avslappet i tilløpet. Da blir farten bedre også. Jeg er mest opptatt av at teknikken på hoppet skal klaffe.

TV 2 Nettavisen følger lagkonkurransen direkte fra kl. 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere