Gå til sidens hovedinnhold

Mirakelet i Belgia

Brann sikret seg en plass i UEFA-cupens gruppespill etter en kjempekamp mot Brügge. Se video.

BRÜGGE-BRANN 1-2 (2-2 sammenlagt):

Med 0-1 fra hjemmekampen så det vanskelig ut for Brann å sikre seg UEFA-cup-avansement på belgiske Brügges bekosting. Etter en litt rusten åpning på Jan Breydelstadion torsdag kveld tok imidlertid bergenserne frem storspillet. Etter 14 minutter sjokkerte Brann hjemmepublikummet med en scoring på en herlig kontring.

Thorstein Helstad satte ballen sikkert i Brügge-målet.

- Det var helt fantastisk å være utpå der i dag, sier Helstad til TV 2 Sporten.

Se høydepunktene her:

192617

Se øvrige resultater fra Uefa-cupen her

Anført av en Erik Huseklepp i storform fortsatte de rødkledde gladfotballen. I det 39. minutt doblet gjestene fra Norge ledelsen. Helstad fant Robbie Winters inne i feltet, og skotten kunne bredside inn 2-0 - noe som sto seg til pause.

Etter hvilen startet Brügge stormløpet mot Håkon Opdal i Brann-buret. Belgierne trengte to mål, men det skulle drøye før reduseringen kom. I det 79. minutt stanget Philippe Clement inn 1-2-målet, og det ble for alvor nerve i kampen igjen.

Men da Brügge skulle jage utligningen, fikk midtstopper Jeroen Simaeys sitt andre gule etter en takling av driblefantomet Huseklepp. Med ti mann på banen ga det belgiske laget fra seg initiativet, og Brann skapte store sjanser på løpende bånd mot slutten.

2-1 sto seg imidlertid til full tid, noe som betyr at Brann er videre til UEFA-cupens gruppespill på bortemålsregelen.

- Jeg er utrolig stolt av dette laget. For en førsteomgang de leverte! Det viktigste er likevel at vi gjorde jobben her nede, noe mange trodde vi ikke kunne gjøre, sier en rørt Mons Ivar Mjelde til TV 2 Sporten.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album