Gå til sidens hovedinnhold

Mirakelgutten trenger nytt mirakel

Men nå kjenner Johnny Lodden lukten av finalebordet i poker-VM.

Johnny Lodden haltet seg videre fra spilledag seks i hovedturneringen i World Series of Poker (WSOP), og kunne konstatere at tre mirakler på fire dager hadde sørget for at han var blant de 79 beste spillerne i turneringen.

Les artikkelen: Tre mirakler på fire dager

Vel, miraklenes tid er ennå ikke forbi for 24-åringen: Etter fredagens sjuende spilledag klarte Lodden så vidt å snike seg med videre i turneringen, og er nå sikret en plass blant de 27 beste spillerne.

En fantastisk prestasjon, med tanke på at 7319 spillere meldte seg på i turneringen med en buy-in på 10.000 dollar.

- Veldig flaks
Men igjen var det en god porsjon hell som sørget for at rogalendingen fortsatt henger med i Las Vegas.

- Jeg hadde veldig flaks på slutten, erkjenner Lodden overfor Nettavisen.

- Jeg kunne like gjerne røket ut på 28.-plass, mer enn én gang, forteller han.

Lykken var imidlertid altså igjen på Loddens side, og før lørdagens runde ligger nordmannen på 26.-plass i turneringen - med 1,560,000 dollar i sjetonger. Med drøyt 8,3 millioner dollar i sjetonger i gjennomsnitt for de 27 gjenværende spillerne, sier det seg selv at han trenger nok et mirakel for å sikre seg en plass på finalebordet.

Sjekk stillingen og finn mer info om turneringen her(ekstern lenke)

Tolv timer hver dag
- Det ser ikke positivt, men man må jo alltid ha troa. Hvis ikke er det ikke noe poeng i å spille, sier Lodden, som selv ikke helt har innsett hvor stor pokerprestasjon han er i ferd med å gjøre.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig. Jeg ligger med 40 grader i feber og føler meg ganske slakk, så det har ikke gått helt opp for meg, forklarer han.

- Men på finalebordet kommer det til å gå opp for meg, ler optimisten.

Han har spilt tolv timer poker i sju dager i strekk, og må gjennom enda en dag før han eventuelt er klar for finalebordet i WSOPs hovedturnering - eller poker-VM, som det gjerne kalles.

De siste ni spillerne må imidlertid vente helt til november for å gjøre opp om seieren, ettersom tv-kanalen ESPN vil sende alle episodene på amerikansk fjernsyn før de virkelig store pengene deles ut.

Les Lina Olofsson blogge om den sjuende spilledagen her(ekstern lenke)

Rask all-in
Og med tanke på at lørdagen starter med 60.000/120.000 dollar bare i blinds, må Lodden belage seg på en rask all-in dersom finaledrømmen skal holdes i live.

- Jeg håper på en bra hånd tidlig, eller at jeg bare kan ligge å pushe. Men det går nok ikke mange minuttene før det blir all-in, sier Lodden.

Vinneren av turneringen vinner 55 millioner norske kroner av potten som totalt ligger på 427 millioner.

Men om Johnny Lodden ikke skulle stikke av med seieren, får han uansett en fet lommebok i tida framover. Han er nemlig sikret 317,161 dollar, eller ganske nøyaktig 2 millioner norske kroner for prestasjonen i Las Vegas.

- Det er klart det kommer godt med, det er store penger det er snakk om, konkluderer Lodden fornøyd.

Den åttende spilledagen starter lørdag kveld klokken 21, norsk tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken