Gå til sidens hovedinnhold

Misfornøyd med avgjørelsen: - Det gir ikke mening

Aleksandr Bolsjunov var langt nede etter femmila i Oberstdorf søndag.

Se den dramatiske situasjonen her:

OSLO/OBERSTDORF (Nettavisen): Sammenstøtet som satte Bolsjunov ut av spill med knekt stav, endte med at Johannes Høsfløt Klæbo ble diskvalifisert, og Emil Iversen ble utropt til vinner.

Bolsjunov, som rykket opp fra bronse til sølv etter juryens avgjørelse, sier han ikke er fornøyd med det som skjedde.

- Gir ikke mening

Russeren tok ikke sølvmedaljen rundt halsen da han fikk den tildelt på stadion i Oberstdorf. Gjennom sin tolk forklarer han hvorfor overfor Nettavisen og øvrig skrivende presse:

- Det var kun to verdige vinnere i dag. Johannes eller jeg skal ha denne medaljen - ikke Emil Iversen. Det var en protest mot at Iversen fikk gull, sier Bolsjunov.

Det var tydelig at Bolsjunov var preget av hele situasjonen, og han fant ingen glede i at Klæbo ble diskvalifisert.

- Jeg eller Klæbo burde ha vunnet. Definitivt ikke Iversen. Jeg er ikke fornøyd med beslutningen om å diskvalifisere. Det gir ingen mening for meg, sier Bolsjunov, som ikke har noe godt svar på hvordan det skulle vært løst.

Russisk protest

Russland la inn protest kort tid etter løpet var ferdig. Både Bolsjunov og Klæbo var inne hos juryen og forklarte sin versjon av hendelsen.

Etter at Klæbo ble disket varsler landslagssjef Espen Bjervig at Norge kommer til å anke avgjørelsen på nytt.

- Vi klagde på avgjørelsen, men kom ikke gjennom. Nå kommer vi til å begynne å arbeide med en anke på den avgjørelsen. Det har vi 48 timer på, sier han.

- Diskusjonen står på hvem som hindrer hvem. Johannes synes dette er fryktelig ille, sier Bjervig.

- Hva sier russerne?

- De har jeg ikke snakket med. Vi tolker situasjonen forskjellig. De fikk medhold hos juryen så langt, det fikk ikke vi. Så da må vi lage en formell anke.