RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

Misfornøyd Marcussen

Sist oppdatert:
Mangekjemperen fikk det ikke helt til under U23-EM.

Kaunas (ANB): Ida Marcussen avsluttet sterkt, men var likevel ikke helt fornøyd med sjukampkonkurransen i U23-EM.

Kristiansand-jenta endte til slutt opp med poengsummen 5882. Det var 18 poeng unna B-kravet til senior-VM i Berlin. Poengsummen førte henne inn på en litt skuffende sjuendeplass.

– Jeg hadde håp om medalje og sånn sett er jeg ikke fornøyd med plasseringen, men samtidig merker jeg at jeg er litt på gang nå, sier Marcussen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Svak start ødela
Marcussen fikk en verst tenkelig start med en svak 100 meter hekk, og en enda svakere høydekonkurranse. Hun ble stående med 1,62 i høyde, og det var 21 centimeter lavere enn den beste jenta i øvelsen.

– Det er klart de to øvelsene ødela mye for meg. Jeg kom litt skjevt ut, men synes jeg klarte å jobbe meg brukbart inn igjen. At jeg oppnår 5882 med bare 1.62 i høyde er ikke så ille, egentlig, sier den målbevisste jenta.

Hun satte årsbeste både i kule, lengde og på 200-meteren. I spyd og på 800-meteren ble hun nummer to, og klatret dermed voldsomt på resultatlista mot slutten av konkurransen.

Nesten i VM
– Ida fikk en liten opptur i dag, og er virkelig på vei i riktig retning. Hun var svært nær B-kravet til VM nå, og viser at hun er i rute fram mot VM, sier sportssjef Ronny Nilsen.

– Så hun er klar for det mesterskapet allerede?

– Det kan jeg ikke si nå. Vi skal følge henne nøye i NM om to uker, så får vi ta en totalvurdering for om hun får være med i VM.

Marcussen selv har veldig lyst på en tur til Berlin.

– Ja, jeg føler formen er på vei nå, og ønsker å vise meg fram i VM. Jeg vet jeg er god for poengsummer opp mot vinneren her i dag, sier Marcussen.

Vant gjorde latviske Aiga Grabuste med en poengsum på 6396. Bronsen gikk på 6118.

Fjørtoft skuffet
Silje Fjørtoft (22) var også i aksjon under U23-EM søndag, men gullfavoritten på 3000 meter hinder klarte ikke å innfri forventingene.

Ørsta-jenta endte nest sist av de 13 som fullførte løpet. Tiden, 10.53,25, er langt over minuttet svakere enn hennes personlige rekord satt tidligere i år (9.37,73).

– Det er klart jeg er skuffet. Jeg hadde forferdelig tunge bein og kjente tidlig i løpet at dette ikke gikk veien, sier Fjørtoft til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), etter løpet.

– I tillegg fikk jeg hold litt ute i løpet, forklarer hun videre – tydelig lei seg.

Fjørtoft kom til konkurransen med den beste persen av samtlige.

Rumenske Ancuta Bobocel vant konkurransen med 9.47,90.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere