RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Misfornøyd med Edvald

Sist oppdatert:
Men Edvald Boasson Hagen skjønte ikke hva konkurrenten klaget på.

Edvald Boasson Hagen spurtet til en imponerende seier under tirsdagens sisteetappe av Tirreno-Adriatico. Han spurtslo blant annet Tyler Farrar, Alessandro Pettachi og Thor Hushovd, men fikk ikke sjansen til å slå Mark Cavendish.

Briten falt nemlig før spurten kom i gang.

Les saken her:- Synd Cavendish krasjet

Klaget
Garmin-Transitions Tyler Farrar var imidlertid lite fornøyd med nordmannens seier. Like etter målpassering veivet han med en advarende pekefinger i retning nordmannen.

- Hva var det Tyler Farrar reagerte på?

- Det var ingen andre som reagerte annet enn han, og jeg vet ikke hva han klagde på. Jeg snakket med lagledelsen vår og de hadde ikke sett noe galt. Han er heller ikke noe bedre selv – han var tydeligvis ikke helt fornøyd – kanskje fordi han ikke klarte det selv.

- Så du tror han var furten?

- Det kan være slik blant noen spurtere, når de ikke klarer å vinne selv.

- Men det er mange ting som skjer i en spurt. Noe dytting må man regne med. Uansett, det er ingen andre som har sagt noe enn han.


TV-bildene viser at Boasson Hagen la seg over mot venstre etter at han hadde startet spurten. Nordmannen hadde Petacchi på hjul, som igjen ble fulgt av Farrar. Da Edvald la seg mot venstre, måtte Farrar avbryte sin spurt for ikke å ende opp i sperregjerdet.

Det er trolig årsaken til Farrars sinne.

- Føler du fortsatt at det er misunnelse ute og går mot Team Sky?

- Nei, vi føler ikke det i feltet. Det hender at det er noen ryttere som klager i pressen, men jeg føler ikke at noen er ute etter laget vårt i feltet.

- Dette takler jeg
- Beviser den seieren her at du nå også takler de største massespurtene?

- Ja, så lenge jeg kan være helt foran, så takler jeg det. Da slipper jeg å kjempe altfor mye. I dag fungerte opptrekket godt. Da takler jeg spurten bedre. Det hjelper både meg og laget at vi lykkes på denne måten, sier Boasson Hagen til Nettavisen.

Lørdag får han neste sjanse til å klatre øverst på pallen. Da sykles altså klassikeren Milano-Sanremo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere