RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SNUDDE RYGGEN TIL: Stoke-manager Mark Hughes (til høyre) fikk ikke det vanlige håndtrykket av managerkollega José Mourinho i Manchester United etter lagenes møte lørdag.
SNUDDE RYGGEN TIL: Stoke-manager Mark Hughes (til høyre) fikk ikke det vanlige håndtrykket av managerkollega José Mourinho i Manchester United etter lagenes møte lørdag. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Misfornøyd Mourinho avbrøt intervju etter poengtap

Sist oppdatert:
Men enkelte av Manchester Uniteds spillere hylles.

STOKE - MANCHESTER UNITED 2-2:

Romelu Lukaku fortsatte målproduksjonen for Manchester United, og servitøren Henrik Mkhitaryan fortsatte å strø rundt seg med assist.

Likevel klarte ikke de røde fra Manchester mer enn ett poeng borte mot Stoke. Kampen endte 2-2.

- Jeg er ikke fornøyd med ett poeng. Jeg synes vi var laget som prøvde å vinne, vi var laget som var nærmest og vi var laget som etter 2-2 forsøkte mest. Jeg aksepterer resultatet, oppsummerte Manchester United-manager José Mourinho overfor BBC.

- Et lag prøvde å vinne, og et lag forsøkte å få med seg ett poeng. De kjempet hardt for det og forsvarte seg med mange folk. De prøvde seg med noen kontringer og dødballer, fortsatte portugiseren.

Da Mourinho fikk spørsmål om hvorfor han ikke tok Stoke-kollega Mark Hughes i hånda etter kampslutt, endte han opp med å kritisere BBCs reporter for spørsmålet og avslutte seansen.

- Spørsmålet ditt er virkelig dårlig. Det ser ut som det var min feil og mitt problem. Og spørsmålet ditt er ikke riktig, svarte Mourinho før han forlot intervjusonen.

Giftig kombinasjon

Uavgjortresultatet tok likevel ikke glansen fra samarbeidet til Lukaku og Mkhitaryan. Duoen framstår som særdeles giftig for ligaleder United. Da laget scoret sitt andre mål for kvelden, skjedde det med de to nevnte spillerne i hovedrollene.

- Han vekter den perfekt sånn at Lukaku kan avslutte på ett touch. Det er en magisk pasning fra Mkhitaryan, skrøt TV 2s studioekspert Petter Myhre etter oppgjøret.

NY FULLTREFFER: Romelu Lukaku satte inn returen etter sin egen avslutning, men hadde god grunn til å peke på pasningslegger Henrikh Mkhitaryan også.

Stoke kan takke keeper Jack Butland for feberredningen han gjorde på overtid, men også mannen som scoret to ganger på bortelaget.

Ingen hadde scoret mål på Manchester United i ligaen før klubbenes kveldskamp lørdag. Etter oppgjøret hadde Eric Maxim Choupo-Moting overlistet David de Gea og United-forsvaret to ganger, og samtidig sørget for 2-2 og poengdeling.

Fra tamt til underholdende

En temmelig kjedelig førsteomgang på Bet365 Stadium, skjedde det mye foran målene rett før pausen. Lagene hade noen halvsjanser helt i innledningen, men uten at det ble virkelig farlig.

Det ble det derimot da Eric Bailly sovnet i forsvarsarbeidet med knappe tre minutter igjen til garderobehvilen. Den tidligere Manchester United-spilleren Darren Fletcher fant en annen kar med fortid på Old Trafford, Mame Biram Diouf, med en bakromsball ut til høyre.

Senegaleseren ville vært i offside om ikke Bailly hadde stått en meter bak de øvrige spillerne i gjestenes forsvar. Diouf takket for feilen med å servere ballen videre til den ferske Stoke-spissen Choupo-Moting rett foran gjestenes mål.

Choupo-Moting styrte inn sitt første Premier League-mål fra kort hold.

FØRSTEMANN: Eric Maxim Choupo-Moting fikk endret på Manchester Uniteds imponerende statistikk og ble sesongens første målscorer mot topplaget.

- Strålende av Stoke, ikke fullt så bra av Bailly. Han er ikke oppmerksom og opphever offisden, bemerket Petter Myhre.

Fortvilelsen i United-leiren skulle ikke vare lenge. Knappe to minutter seinere hadde bortelaget satt inn 1-1.

Paul Pogba var der han skulle da Nemanja Matic stusset en corner videre fra første stolpe. Pogba headet inn utligningen via ryggen til Marcus Rashford.

Mkhitaryan til Lukaku

Andre omgang bød på flere situasjoner foran målene. Romelu Lukaku fikk to sjanser til å sette inn Uniteds andre mål, og feilet ikke på den andre avslutningen.

OPPSKRIFTEN PÅ MÅL: Henrikh Mkhitaryan (til venstre med ryggen til) har hjulpet Romelu Lukaku og Manchester United-lagkompisene fram til mange mål denne sesongen.

Henrikh Mkhitaryan slo en utsøkt stikkball igjennom til toppscoreren før 1-2 var et faktum. Det var armenerens sjette målgivende pasning i Premier League så langt.

Men Stoke og Choupo-Moting var ikke ferdig nedkjempet.

Etter 63 minutter var spissen på ferde igjen. Denne gangen scoret han på en corner, der Phil Jones ikke hang med i markeringen. Dermed sto det 2-2 i Stoke.

Flere mål ble det ikke på Bet365 Stadium, selv om det fort kunne blitt nye fulltreffere den siste halvtimen.

Manchester United leder nå Premier League på målforskjell foran byrival Manchester City. Begge klubber har ti poeng på fire kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere