Gå til sidens hovedinnhold

Misliker Martins språkbruk

Trenerforeningen synes ikke «kuk» er et ord som hører hjemme på en fotballbane.

Det kokte over for Vålerengas spillende mandager og trener Martin Andresen på Ullevaal søndag. I kampens hete kalte han Molde-trener Kjell Jonevret «kuk». Andresen forklarte etterpå at han ble provosert av at Jonevret sparket bort ballen, noe Molde-treneren selv benekter overfor Nettavisen mandag.

- Det er rent oppspinn. Jeg spilte ikke bort ballen. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er en person som gjør sånt, sier han.

- Men jeg ble faktisk litt usikker selv da Martin Andresen sa at jeg hadde gjort det. Så hørte jeg at noen så det på video. De bekreftet det jeg trodde – at jeg aldri sparket bort ballen, fortsetter Jonevret.

Fort gjort
Administrativ leder i trenerforeningen, Teddy Moen, er uansett klar på at han ikke ønsker slik språkbruk.

- På vegne av norsk fotball er det en uting at man tiltaler andre i fotballen på den måten, enten det er spillere, trenere eller dommere, sier Moen til Nettavisen.

Samtidig har han en viss forståelse for Andresens utbrudd.

- Når det gjelder denne konkrete situasjonen, har jeg ikke sett den, men jeg tror vi i dette tilfellet må se på Martin Andresen som spiller. I tillegg ble han antakelig provosert, og i kampens hete er det da fort gjort å si den typen ting. Men jeg forsvarer det ikke, sier Moen.

Handler om respekt
Han mener grensen for hva som er akseptabelt har endret seg i løpet av de siste fem årene.

- Fotballspillet har hardnet til, både fysisk og verbalt. Grensene tøyes. Men det er jo ikke dermed sagt at man bare må akseptere det, poengterer Moen.

Han mener det er på tide at alle i fotballen – inkludert trenerforeningens meninger – må begynne å ta innholdet i fair play-begrepet på alvor.

- Fair play handler om respekt og hvordan du opptrer i enhver situasjon. Og atferd læres. Derfor er det viktig at de som er på toppen framstår som gode rollemodeller, fastslår Teddy Moen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer