*Nettavisen* Sport.

Misliker Ndures legebesøk

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Olympiatoppen mener at de kan innebære en dopingrisiko.

Jaysuma Saidy Ndure har fått hjelp av den tyske legen Hans Wilhelm Müller-Wohlfart, som ifølge eksperter TV 2 Sporten har snakket med har et frynsete rykte. Tyskeren har tidligere behandlet verdensstjerner som Tyson Gay og Michael Owen.

- Han er jo flink. Han er en av de beste i hele verden, sier Ndure til tv-kanalen om legen som også er Tysklands landslagslege i fotball.

Olympiatoppen mener at dette innebærer en dopingrisiko.

- Han var litt mer kontroversiell tidligere, og er kanskje litt vanligere nå. Han har drevet mye med forskjellige typer injeksjonsbehandling av såkalt ikke-vestlig medisin i mange år. Det har han i all hovedsak sluttet med. Av og til er disse medisinene forurenset og kan slå ut på en dopingtest. Det har vi aldri 100 prosent kontroll på og derfor har vi veldig strenge regler for hva utøverne kan få i seg. Det vet utøverne godt og det vet også Ndure, sier Olympiatoppens sjeflege Lars Engebretsen til TV 2 Sporten.

Ndure besøkte tyskeren på grunn av smerter i kneet, som han først fikk under DN Galan i Stockholm. En undersøkelse i Oslo avslørte ikke hva som var galt, og derfor reiste Jaysuma Saidy Ndure til München for å få behandling.

Nå føler han seg klar til å delta i VM i Berlin, som starter lørdag.

- Det har vært fysioterapi, bruk av kiropraktor og i tillegg har jeg fått sprøyter. Nå kan jeg ikke gjøre annet enn å se hvordan det går. Alle sier at de ikke kan finne noe feil med kneet mitt, men jeg har ikke testet meg skikkelig siden jeg startet med behandlingen i München, så her i VM blir det å ta ett løp av gangen, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

- Dersom det går bra på 100 meteren, kommer jeg til å løpe 200 meter også. så mye mer kan jeg ikke si akkurat nå, sier han.

Ndure har 10,01 som bestetid på 100 meter og 19,89 på 200 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag