*Nettavisen* Sport.

Misliker «nye» Kuusamo

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Vibeke Skofterud gleder seg som vanlig til å gå langrenn i Kuusamo, men misliker årets opplegg i den finske skimetropolen.

23.11.10 12:57

I stedet for den årlige, klassiske 10-kilometeren, handler det i år om en «mini-tour» med klassisk sprint fredag, fem kilometer klassisk lørdag og 10 kilometer jaktstart i fri teknikk søndag.

- Helt latterlig, sier Slitu-jenta til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) om den nye varianten kommende helg.

Hun er langt fra begeistret over tendensen med stadig flere konkurranser etter tour-prinsippet. De to siste årene har man også benyttet det blant annet i verdenscupfinalen i Falun.

- Tour de Ski rett etter årsskiftet har blitt en suksess, og den har stor prestisje blant oss løpere. Men etter min mening burde de latt det bli med den. En masse mini-tourer i tillegg vil bare utvanne konseptet og ta noe av glansen fra Tour de Ski, sier Skofterud.

Leverer «alltid» i Kuusamo
Likevel ser 30-åringen fram til å komme tilbake til Kuusamo, der hun har for vane å levere bra. To av hennes fire individuelle pallplasseringer i verdenscupen har kommet der, senest i fjor (3. plass). Hun kan også vise til ytterligere seks topp 10-plasseringer i Kuusamo.

Sesonginnledningen tyder på at hun har mye å fare med i år også. Både åpningshelga på Beitostølen og helgens verdenscuppremiere i Gällivare (6. plass i skøyterennet og stafettseier) var oppløftende for hennes vedkommende.

Inspirert av comebacket
Mye av forklaringen ligger, ifølge henne selv, i fjorårets sterke comebacksesong på landslaget.

- Resultatene sist sesong, med OL-gullet i stafett som det desiderte høydepunktet, var en voldsom vitamininnsprøytning. Den ga meg mer selvtillit og stor motivasjon foran forberedelsene til en ny sesong, som jeg dermed også startet på et høyere nivå. Det ga i sin tur bedre forutsetninger for å fokusere på detaljer, samt større bevisstgjøring rundt de ulike treningsprinsippene, forklarer hun.

VM vil overgå alt
I tillegg er naturligvis VM på hjemmebane i Holmenkollen en enorm inspirasjonskilde også for Vibeke Skofterud.

- Stafettgull i OL vil vel fortsatt rage høyest. Men skulle vi klare det samme i VM på hjemmebane, vil det bli en opplevelse som overgår alt. Selv opplevde jeg verken OL på Lillehammer eller VM i Trondheim på nært hold, men har likevel en anelse om hvilken folkefest dette vil bli. Får man være så heldig og oppleve noe slikt, vil det garantert bli de største øyeblikkene i karrieren, sier østfoldingen, drømmende i blikket.

- Men jeg går ikke rundt og tenker så mye på det. Da er det fort gjort å bli utladet før man kommer seg dit, legger hun til. (ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.