Gå til sidens hovedinnhold

Mislykket Viking-tokt

Viking forlot Ishavsbyen ute av gulldansen. Uten at Uwe Rösler klarte å være skuffet over gullet som glapp.

TROMSØ - VIKING 2-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): – Jeg er skuffet over at vi tapte kampen, og føler at vi hadde fortjent bedre uttelling enn vi fikk. Men gullkampen?! Vi har egentlig ikke snakket om gullet i det hele tatt, hevder Rösler.

Kalddusj
Både den tyske kjempen og hans disipler fikk en kalddusj da Joel Lindpere ga Tromsø ledelsen allerede etter tre minutter. Og bedre ble det ikke da Viking-stopper Ragnvald Soma ga sine gamle lagkamerater i Brann en håndstrekning i gullkampen ved å score selvmål like før pause.

Resten av kampen ble et tiltakende stormløp mot Tromsø-målet, der «siddisene» likevel ikke maktet å utnytte mulighetene. Dels på grunn av litt for mange tapte dueller. Dels på grunn av noen ørsmå marginers feilpresisjon.

– Vi burde naturligvis fått mer enn bare ett mål på alle de sjansene vi skaper. Men sesongen er ikke over, vi har fortsatt muligheter til å knipe poeng i serieinnspurten, sier Rösler.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

192872

– Hvilken målsetting har dere satt dere?

– Første målsetting før sesongstart var å unngå nedrykk. Det har vi klart...

Seier til lillebror
Samme holdning har assistenttrener Roger Nilsen, som måtte se seg slått av sin lillebror Steinar.

– Nå står det 1-1 mellom oss, etter at vi vant vårkampen i Stavanger. Men naturligvis burde vi ha vunnet på Alfheim også – ut fra sjansefordelingen. Det er litt tilfeldig at vi ikke klarer det. Mens deres keeper, Sead Ramovic, utfører flere redninger av verdensklasse, er vår Thomas Myhre uheldig på begge baklengsmålene, sier han.

– Og dermed ble gullkampen avblåst tidligere enn nødvendig?

– Nei, gullsjansene våre har vært så teoretiske at vi ikke har diskutert dem engang. Når vi ser hva vi har prestert i årets sesong i forhold til i fjor, skal vi være veldig godt fornøyd med oss selv. Og vi har fortsatt mye å spille for, mener Roger Nilsen.

Uenig med storebror
Lillebror og seierherre Steinar følger storebror langt i resonnementene – men ikke helt.

– Den første timen spilte vi meget godt, og på bakgrunn av den er ikke seieren ufortjent. Det blir naturligvis litt hektisk på slutten, men det var vi forberedt på. Vi viser moral, vi kjemper og er kloke, sier han.

– Hvor høyt sikter Tromsø i sluttfasen av sesongen?

– Selv sikter jeg mot Strømsgodset i neste serierunde, og det tror jeg faktisk at også resten av spillerne gjør. Det å holde riktig fokus er avgjørende for å lykkes, og det er bare gjennom å konsentrere oss på den neste oppgaven at vi kan mene alvor med å se oppover på tabellen.

– Kan det holde til uefacupspill?

– Vel, dere får vinkle spørsmål og svar som dere vil. Vi kan selvfølgelig både vinne og tape kampene våre, og vi kan være heldig og uheldig med det som skjer i de andre kampene. Fokuset bør ligge på neste oppgave – og det er mot Strømsgodset, sier Nilsen. Den yngste av dem.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene