*Nettavisen* Sport.

Mistenksom Boonen raser

Foto: AFP/Scanpix

Tom Boonen stoler bare på én av sammenlagtfavorittene, og frykter at resten er dopet.

26.07.07 13:16

Torsdagens etappe starter klokken 13.00.

Se løypeprofilen på TV 2 Sumo (gratis)!

Følg Tour de France direkte her eller se rittet direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Den belgiske stjernesprinteren til Quick Step er rasende, og nøler ikke med å ordlegge seg klart og tydelig etter dopingsaken til Alexander Vinokourov og frafallet til Michael Rasmussen.

Livstid
- Vino er en møkkete juksemaker som burde bli utestengt på livstid. Han påfører alle andre enorme skader. Det er så mange lag som jakter på en ny sponsor. Dette gjør det ikke enklere, sier Tom Boonen til HLN.be.

Ifølge Boonen var Vinokourov en av de såkalte «Men in Black», en frase som brukes for å beskrive ryttere som trener i anonyme farger for å unngå å bli lagt merke til.

- Jeg så ham selv, iført sorte klær. Gert Steegmans så ham også. Jeg er ikke blind. Du vet hvem som skjuler seg, som forsvinner i tre måneder og plutselig kan fly. Jeg har alltid blitt fortalt at du ikke kan betvile prestasjonene til andre ryttere. Men nå gjør jeg det. Selv om det gjør meg gal, sier Boonen.

Kun Evans
Av de gjenværende favorittene til å vinne Tour de France sammenlagt, fremhever Boonen australieren Cadel Evans som en av de han fortsatt stoler på.

- Jeg har gitt opp troen på de fleste andre. Det er mulig å sykle touren uten doping. Og å sykle og vinne, også. Og Cadel Evans beviser i mine øyne at du kan vinne uten doping, mener belgieren, som leder poengkonkurransen med 20 poengs margin til Robert Hunter.

Tom Boonen føler seg også urettferdig mistenkeliggjort på grunn av ryttere som Vinokourov.

- Jeg er et offer for folk som Vinokourov, fordi jeg er i samme sirkus som dem. Jeg kan bare håpe at jeg vil bli trodd når jeg sier at jeg ikke har noe med doping å gjøre. Jeg gjennomgikk fem kontroller før Tour de France; fire uanmeldte kontroller og én etter det belgiske mesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.