RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mister EM etter fotballskandalen

Foto: Montasje/Scanpix
Sist oppdatert:
Rommet til Domenico Criscrito ble ransaket mandag.

Mandag morgen kom nyheten om en politirazzia i der den italienske EM-troppen for tiden holder til.

Ifølge nyhetsbyrået Ansa hadde lovens lange arm gjennomsøkt rommet til Zenit St. Petersburg-spiller Domenico Criscito.

Bakgrunnen for razziaen skal være mistanker om kampfiksing. Totalt ble 19 personer med tilknytning til italiensk fotball arrestert mandag.

Nekter all skyld
Senere på dagen informerte visepresident i det italienske fotballforbundet, Demetrio Albertini, at Criscito ikke blir med til EM.

25-åringen, med en fortid i skandaleklubben Genoa, forlater nå troppen for å renvaske seg fra all mistanke om kampfiksing.

Spilleren nekter for at han er involvert i den skandalen som nå er under opprulling i støvellandet.

- Jeg har ingen forbindelser til denne saken, og kan av åpenbare grunner ikke kommentere ytterligere, sier han til TV-kanalen RAI.

Blant de som ble anholdt mandag er Lazios Stefano Mauri, som har elleve landskamper for Italia. En annen som er arrestert er Genoas Omar Milanetto.

Totalt 10 av de 19 som ble arrestert er aktive eller tidligere fotballspillere. De øvrige skal være ledere innen fotballen.

Conte involvert?
Også Juventus-trener Antonio Conte har blitt knyttet inn i denne saken, men den tidligere midtbanespilleren har nektet for at han har noe med den å gjøre.

Conte skal angivelig ha latt være på å melde fra om kampfiksing under tiden som trener for Siena. Disse beskyldningene ble lagt fram i forrige måned.

Bakgrunnen for den såkalte «Scommessopoli»-skandalen skal være en ulovlig internasjonal veddemålsring, med hovedsete i Singapore.

Lederen for denne gruppen, Tan Seet Eng, ble arrestert mot slutten av 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere