RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mister halve lønna

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere norske idrettsstjerner bedt om å godta lønnskutt på 50 prosent.

Det var ikke så mange som smilte under møtet på Gardermoen tirsdag. Der hadde Rossignol samlet de fleste av sine utøvere.

Meldingen var klar: Rossignol taper masse penger.

Forespørselen var også klar: Alle utøvere ble bedt om å godta et lønnskutt på 50 prosent.

- Håpløst
På møtet satt langrennsløperne Odd-Bjørn Hjelmeset, Eldar Rønning, Øystein «Pølsa» Pettersen, Jørgen Aukland og Johan Kjølstad. Alpinist Lars Elton Myhre er også berørt. Internasjonale langrennsstjerner som Virpi Kuitunen, Aino-Kaiso Saarinen og Björn Lind rammes også. Det samme gjelder superalpinistene Lindsey Vonn og Jean-Baptiste Grange.

Flere av dem kan miste enorme inntekter.

Odd-Bjørn Hjelmeset rammes trolig hardest av nordmennene.

- Dette er som om du blir bedt om å gå ned 50 prosent i lønn. Det er helt håpløst, sier Hjelmeset i en kort kommentar til Nettavisen.

Kan tape sekssifret beløp
Han vil ikke kommentere hvor mye han selv taper eller hva konsekvensene blir. Men etter det Nettavisen erfarer taper han et sekssifret beløp hvis han godtar lønnskuttet.

Utøverne har nå et par uker på seg til å bestemme seg for om de godtar kuttet.

- Jeg har ikke tatt stilling til dette ennå. Frem til jeg har gjort det vil jeg egentlig ikke si noe mer, sier Hjelmeset.

- Dette kom brått på, men 50 prosent av grunnlønna er mye. Jeg har ikke tatt stilling til dette ennå, men det viktigste for meg er vel fortsatt at utstyret, servicen og utviklingen av utstyret er bra, sier Eldar Rønning.

Kan ramme hverandre
Øystein «Pølsa» Pettersen har allerede bestemt seg.

- Vi har forskjellige kontrakter, og for min egen del har ikke dette så mye å si. Jeg har derfor allerede signalisert at jeg godtar det de sier. Det viktigste for meg er at Rossignol har penger nok til å levere det beste utstyret og den beste servicen, slik at skiene er gode nok til at vi får til det vi ønsker sportslig sett, sier han til Nettavisen.

- Min kontrakt er uansett veldig resultatbasert, og det er kun snakk om å kutte grunnlønn. All lønn basert på prestasjoner opprettholdes, legger han til.

Utøverne fikk også vite hvor dramatisk det hele er. Hvis ikke alle godtar lønnskutt fikk utøverne nemlig beskjed om at Rossignol muligens må legge ned sin Racing-satsing i noen år. Det betyr at Hjelmeset og de andre fikk mer enn nok å tenke på.

Skal man tenke på alle - og sånn sett være med på å sikre at Rossignol kan satse videre. Eller skal man tenke på seg selv - få alle pengene man har krav på - men samtidig ødelegge for mange av de andre.

- Vi vil jo være best
Derfor var det kanskje ikke så rart at stemningen på møtet var laber.

- Det var jævlig kjipt, sier Pølsa Pettersen til Nettavisen.

- Men vi skjønner jo at det ikke var så veldig fett for dem, heller. De synes ikke det var så gøy å si at det går veldig dårlig. Vi har jo samme mål. Vi vil være best, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere