De dårlige nyhetene for RadioShack-laget virker å fortsette uten en snarlig slutt.

Tirsdag ble det klart at laget mister en av sine delsponsorer i Enovos.

Energiselskapet har vært med laget siden de het Leopard-Trek i 2011, og har sitt hovedmarked i Belgia, Luxembourg, Frankrike og Tyskland.

I en pressemelding publisert på firmaets hjemmesider forklarer de enkelt og greit hva som er årsaken.

De trekker seg på grunn av den lange rekken med negative hendelser rundt laget, som toppet seg med dopingsaken til Fränk Schleck.

I pressemeldingen står det blant annet:

«Dessverre har ikke 2012-sesongen gitt de forventede resultatene. Sportslig sett er dette en del av risikoen med å sponse sport. Imidlertid, imaget som RadioShack Nissan Trek har gitt dette året, er på ingen måte samsvarende med det imaget Enovos vil kommunisere. Det har vært for mange negative aspekter siden starten av året. Til slutt fikk Fränk Schlecks positive dopingprøve Enovos til å revurdere sitt partnerskap med RadioShack Nissan Trek.»

Enovos er blant annet synlig på kragene på lagets drakter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les om alle skandalene: Armstrong-drøm ble mareritt

- Jeg skjønner de veldig godt
TV2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, har full forståelse for at selskapet trekker seg fra laget som ledes av Johan Bruyneel.

- Jeg skjønner de veldig godt. Foruten det å eksponere navnet på en jakkekrage, kan man ikke akkurat være stolt av å sponse det laget. Du er ganske blind og døv hvis du ikke har fått med deg alt som har skjedd internt der. Til slutt fikk man en positiv dopingtest på en av stjernene (Fränk Schleck). På toppen av dette må lagets manager (Johan Bruyneel) svare for seg for dopinganklager som strekker seg lang tid tilbake i tid, sier Kaggestad til procycling.no.

Lagets problemer denne sesongen inkluderer blant annet manglende utbetaling av lønn, offentlig skittentøyvask rundt rittprogrammer og laguttak, positive dopingprøver og dopingsaken mot Lance Armstrong og Johan Bruyneel i USA.

På toppen av dette har lagets største stjerne, Andy Schleck, knapt fullført et sykkelritt. Årsakene er dårlig form, før han knakk et ben i bekkenet i Critérium du Dauphiné.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tror ikke laget eksisterer i 2013
Som nevnt har problemene vært mange. Tour de France startet bra med prologseier til Fabian Cancellara og en uke i gul trøye.

Deretter ble det noe mørkere. Laget vant lagkonkurransen, uten å markere seg spesielt positivt på noen av etappene. En av de mer spesielle episodene var da lagets best plasserte i sammendraget, Haimar Zubeldia, ble frakjørt av favorittgruppen, uten at noen lagkamerater hjalp han. Andreas Klöden punkterte like etterpå, og havnet sammen med baskeren, for så å kjøre fra ham igjen.

- De fremstår ikke som et enhetlig og stolt lag som jobber mot samme mål. Stort sett har overskriftene dreid seg om krangling internt, økonomiske problemer og doping.

- Tror du laget finnes i 2013?

- Nei, jeg har sagt en stund at jeg tror de oppløses etter sesongen. Jeg tviler på de fortsetter og hvis de gjør det må de ta tak i det og skape en ny organisasjon, avslutter Kaggestad.

PS: Foruten tapte inntekter og mer negativ oppmerksomhet, vil RadioShack måtte bruke penger og energi på å bytte ut drakter og designe om lagets kjøretøyer.