Mister suksesstrener

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Norsk skiskyting mister sin andre landslagstrener på kort tid.

31.03.08 18:14

Fra før har herretrener Kjell Ove Oftedal og idrettssjef Alf Koksvik varslet at de ikke kommer til å fortsette. Mandag melder Norges Skiskytterforbund at også kvinnetrener Audun Svartdal sier takk for seg.

- Jeg bestemte meg i påsken. Det handlet om å være ærlig mot seg selv, sier Audun Svartdal til Nettavisen om avgjørelsen han har fattet.

Foto: Scanpix (Foto: Scanpix)

Normalt liv

48-åringen fra Seljord har jobbet som trener i 19 år, de siste to sesongene som sjef for kvinnelandslaget. Han har hatt stor suksess, men det koster å være trener og Svartdal ønsker nå å leve et mer normalt liv.

- Jeg måtte ta et valg. De neste to årene krever svært mye siden grunnlaget fram mot OL i Vancouver 2010 skal legges. Det er fint å ha mye å gjøre, men nå har jeg lyst på andre utfordringer. Jeg er ikke motivert nok til å være så mye på reise og gjøre en god nok jobb, sier han.

- Har du fått andre jobbtilbud?

- Ingen konkrete. Nå skal jeg lese stillingsannonser og unne meg litt ferie. Jeg kommer til å reise på festivaler i sommer, sier 48-åringen, som har utdannet seg ved Idrettshøgskolen.

Utelukker comeback
- Kommer du noensinne tilbake som landslagstrener?

- Det tror jeg ikke. Jeg har kommet tilbake før, men det kommer nok ikke til å skje igjen, tror Svartdal, som kan se tilbake på mange flotte minner fra sine 19 år som trener.

- Ditt største minne fra idrettsbanen?

- Halvard (Hanevold) og Ole Einars (Bjørndalen) gull på henholdsvis 20- og 10 kilometer fra Nagano i 1998, slår Svartdal fast.

- Leit
Idrettssjef Alf Koksvik, som selv har meddelt at han kommer til å gi seg, synes det er leit at Svartdal ikke fortsetter.

– Vi synes det er synd at Audun nå gir seg, men har full forståelse for hans valg og prioriteringer, og at han nå velger å benytte sin erfaring og kompetanse på andre områder. Vi har vært igjennom et generasjonsskifte på kvinnesiden, og Audun har vært en sterk bidragsyter for å legge et godt grunnlag for lagets utvikling frem mot 2010, og ikke minst for resultatfremgangen i årets sesong. Han har gjort en meget god jobb for norsk skiskyting i ulike roller gjennom mange år. At Audun nå slutter, gir oss enda en utfordring i forhold til å sette sammen trenerkabalen for kommende år, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag