Gå til sidens hovedinnhold

Mistet aldri troen på seier

PLANICA (TV 2 Nettavisen): Roar Ljøkelsøy fikk troen på at han kunne bli verdensmester i hopp allerede som 16-åring. Svært mange har imidlertid tvilt på det gjennom årene. Men de tok feil.

For etter OL-fiaskoen i Salt Lake City var det sterke krefter i Skiforbundet som ville ha Ljøkelsøy ut av landslaget, og heller satse på yngre krefter. Han vil ikke si at han følte seg motarbeidet av de folkene.

Tatt ut tidlig
- Det er greit at folk har meninger. Men jeg visste selv at jeg var bedre enn de som eventuelt skulle ha kommet inn på landslaget i stedet for meg. Og vi kan jo ikke ha et landslag med bare 14-åringer heller, sier Roar til TV 2 Nettavisen.

Hoppsjef Jan Erik Aalbu forteller at det aldri var særlig fare på ferde å kaste ham ut fra landslaget, da det nye regimet med ham og Mika Kojonkoski i spissen overtok trenerjobben. De arrangerte en ”audition” for hopperne, så de hadde en mulighet til å vise seg fram. Det skjedde på vårparten 2002. For Roar Ljøkelsøys del skjedde det i Granåsen.

- Roar var en av de som hoppet best da, og han var en av de første som kom med på det nye laget. Han var en sånn hopper som hoppet pent, men for kort. Nå hopper han både pent og lengst av alle. Og det er veldig viktig i hopp, poengterer Aalbu.

Begynte å tro i Oberstdorf
Han innrømmer at det var først for et par uker siden han for alvor fikk den store troen på at Roar kunne bli verdensmester i skiflyging.

- At han skulle bli verdensmester i skiflyging, trodde jeg faktisk ikke før i Oberstdorf. Da viste gutten at han kunne være best også i så store bakker, forteller han.

Selv ble Roar overbevist om at han kunne bli verdensmester på ski allerede for elleve år siden. I det rennet han tok sine aller første World Cup-poeng. Faktisk i Planicas 120-metersbakke.

- Det fikk jeg trua på allerede som 16-åring. Da hadde jeg det nest beste hoppet av alle, og landet på 134,5 meter. Da skjønte jeg at jeg kunne bli verdensmester. Men jeg skal innrømme at det har vært perioder som det har vært mye tyngre. Men troen på å vinne har jo vært en motivasjon som har drevet meg, sier Ljøkelsøy til TV 2 Nettavisen.

Veldig sliten
Det er ingen som i dag tviler på 27-åringens kapasitet. Som nybakt verdensmester havnet han i alles fokus, med alt det styret som det innebærer.

- Det går greit det. Men jeg kommer nok til å være veldig sliten i kveld. Så jeg er ikke redd for at jeg ikke skal få sove!

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021