Mistet bremsene i 216 km/t

Det var bak rattet på denne bilen det gikk fryktelig galt under Classic Race i Aarhus søndag.

Det var bak rattet på denne bilen det gikk fryktelig galt under Classic Race i Aarhus søndag. Foto: Tore Sandberg/Privat

Racerbilsjåfør Molly Pettit fryktet hun skulle dø da bremsene sviktet i 216 km/t under Classic Race i Aarhus søndag.

25.05.15 15:26

DRAMMEN/AARHUS (Drammens Tidende) : Det var under den såkalte DTC-klassen i Classic Race at Pettit oppdaget at noe var alvorlig galt med bilen.

På vei nedover langsiden la hun seg ut til venstre for motstanderen, og skulle bremse ned for en kommende sving da bremsepedalen gikk rett i gulvet.

– Jeg prøvde å pumpe flere ganger, men forsto raskt at det var bremsesvikt, forteller 31-åringen til dt.no.

Sendt til sykehus

Pettit mistet kontroll over bilen og kolliderte med konkurrenten Stephan Høye før hun kjørte rett inn i en betongvegg. Bak den sto flere titalls tilskuere, men heldigvis ble ingen skadet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOSTBART: Mustangen gikk skader for godt over 100.000 kroner. Foto: PrivatDrammenseren ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og sendt videre til sykehus for undersøkelser. Der ble det blant annet foretatt CT-undersøkelser av Pettits nakke, men ingen skader ble påvist.

– Jeg er litt blå her og der, og har en ganske vond nakke, men ellers går alt bra, sier hun på telefon på vei hjem fra Danmark.

– Fryktet det verste

Pettit innrømmer overfor dt.no at hun i sekundene før kollisjonen fryktet at hun skulle dø.

– Alt skjedde så ekstremt fort, men jeg rakk å gjøre meg opp noen tanker. Jeg husker jeg sperret opp øynene i det jeg forsto jeg mistet bremsene, og at jeg fryktet det verste.

– Heldigvis gikk det bra både med tilskuerne og meg. Det er helt utrolig hvor sikker bilen min egentlig er. Det at jeg nærmest kan gå ut og riste av meg det verste, er helt utrolig, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STORE SKADER: Slik så Pettits bil ut etter krasjen i Aarhus. Foto: Privat

Kostbart

Bilen, en Ford Mustang med 470 hester, gikk det imidlertid mye verre med. Den er totalvrak og må repareres for et sekssifret beløp.

– Teamet mitt i Danmark forsøker å finne en løsning på det nå, men det blir kostbart. Jeg vet faktisk ikke om jeg kan ta de kostnadene, for det dreier seg om godt over hundre tusen kroner, sier Pettit.

Hun og resten av teamet vil nå diskutere om det er mulig å skaffe beløpet. Hvis ikke kan det bety slutten på karrieren som racerbilsjåfør.

– Blir jeg borte for lenge er det nesten umulig å komme tilbake igjen. Det er bare to uker til neste løp, og skal vi gi det et forsøk, blir bilen klar bare minutter før løpet. Så jeg har litt å tenke på, men jeg er heldigvis motivert og vil ut på banen igjen. Jeg er klar over risikoen, men vil tilbake i bilen, sier Pettit.

Les flere saker hos Drammens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag