*Nettavisen* Sport.

Mistillit mot FFK-direktøren

Foto: Jon Olav Nesvold (Scanpix)

Supporterklubben tar knallhardt oppgjør mot Fredrikstads administrerende direktør.

01.11.09 22:04

Tom Nordlie ble hentet fra Kongsvinger til Fredrikstad i august for å redde laget fra nedrykk.

Det har ikke vært den suksessen man har håpet på.

Uavhengig av søndagens siste seriekamp mot Lyn ender Fredrikstad på kvalifiseringsplass, og må gjennom knallharde kamper for å beholde plassen.

Gir én mann skylden
Fredrikstads supporterklubb Plankehaugen har utpekt mannen de mener har skylden for dette - administrerende direktør Runar Henriksen.

- Han er ikke lenger velkommen i klubben vår. Han har ingenting her å gjøre. Vi i Plankehaugen mener at sesongens sportslige nedtur blant annet skyldes et dårlig arbeidsmiljø og interne konflikter innad i klubben. Når forholdene har blitt som de har blitt, er det på toppen man må begynne oppryddingen, sier talsmann for Plankehaugen Jaran Berg til Nettavisen.

Les også: - Jeg trekker meg ikke

Spillerne enige
Han hevder å ha store deler av spillergruppen, samt store deler av de andre ansatte og av de frivillige rundt klubben med seg.

- Alle begynner å bli lei nå, og det er stor mistrivsel i spillergruppen. Vi har snakket om dette innad lenge og har hatt flere møter med spillere og administrasjon, sier Berg.

Det er knallhard kritikk som videre serveres.

- Det smerter oss supportere å observere hvordan Runar Henriksen verken fronter god personalhåndteringspolitikk, eller vet hva kontakt med grasrota er og kan bety for en organisasjon som Fredrikstad Fotballklubb. Når lederen ikke lenger er samlende, men snarere selve roten til splittelse og misnøye, kan vi ikke lenger bli sittende på utsiden uten å reagere, sier Berg videre.

- Selv om kampen i dag er betydningsløs med tanke på tabellplasseringen, er det ikke dumt å gå ut med denne kritikken en time før kampstart i siste serierunde?

- Vi har spurt spillerne i forkant av kampen om det var greit, og de mente vi ikke burde vente, sier Berg.

Sterk misnøye
Plankehaugen mener kun deler av Henriksens påståtte udugelighet har kommet ut i offentligheten tidligere.

- Gjentatte uheldige mediautspill har vært observerbare for alle, men den sterke misnøyen blant spillere og ansatte har foreløpig bare ligget og ulmet i det skjulte, heter det i pressemeldingen.

Supporterklubben tror det kan bli vanskelig å kvitte seg med Henriksen på grunn av én ting - penger. Likevel håper de i det lengste.

- Vi vet at Runar Henriksen sitter på en etterlønn på rundt 2,5 millioner kroner. Det gjør ham i praksis uoppsigelig med Fredrikstads dårlige økonomi. Derfor vil vi nå oppfordre Henriksen til å trekke seg som administrerende direktør, og/eller innlede forhandlingene om sin avgang, krever Plankehaugen.

De mener også at flere sponsorer vil trekke seg dersom ikke Henriksen slutter i klubben.

Trekker seg ikke
- Jeg trekker meg ikke, er Henriksens klare beskjed til Plankehaugen.

Samtidig sier han via Nettavisen at han åpner for å gå i dialog med supporterklubben.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.