Gå til sidens hovedinnhold

- Mitt beste renn i OL

Ole Einar Bjørndalen betegner ankeretappen på stafetten som sitt hittil beste renn i OL.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Norge lå på en 10. plass da Ole Einar Bjørndalen gikk ut på den siste etappen.

Og medaljegrossisten gjorde sine saker svært bra. Etter to feilfrie skytinger og turbofart i sporet reddet han litt av den norske æren.

Hadde pallen i tankene
Norge ble til slutt nummer fem, men likevel hele 1,12.5 minutter bak gullvinner Tyskland.

- Klart det var skuffende å gå ut over to minutter bak. Men jeg hadde hele tiden pallen i tankene da jeg startet på den siste etappen, konstaterer Bjørndalen overfor TV 2 Nettavisen.

Den firedobbelte gullvinneren fra Salt Lake City-OL i 2002 tok inn over ett minutt på konkurrentene på den siste etappen. Han mener stafetten var hans hittil beste prestasjon i OL.

- Jeg gikk mitt beste renn så langt. Det var helt optimalt, både med skyting og farten i skisporet, mener han.

- Skuffet over at ikke de andre overbeviste?

- Nei, det nytter ikke å tenke sånn. På stafetten deler alle ansvaret, svarer en nøytral Bjørndalen.

Hanevold tuklet med børsa
Halvard Hanevold tuklet det til da han på første skyting skjøt to bom og brukte et ekstra skudd.

- Jeg fikk et dårlig ladegrep, og fiklet for mye med børsa. Derfor gikk det som det gikk. Det er klart jeg ikke skaffet guttene et godt nok utgangspunkt, innrømmer en skuffet Hanevold.

- Jeg hadde en god feeling før start, men jeg ble også for fort sliten. Det er mulig jeg har presset meg for hardt i de andre konkurransene her nede, sier han videre.

Ole Einar Bjørndalen vil ikke gi noen av de andre på laget skylden for den dårlige stafettplasseringen.

- Det er klart at vi får en dårlig start, men det som skjedde med Halvard kan skje hvem som helst. Det er sånn som skjer, sier Bjørndalen, som leverte desidert beste tid av samtlige på sin etappe.

Desidert bestetid
Han noterte 19.15,5 minutter på sin etappe, mens Hanevold noterte tiden 21.33,1. Eckhoff og Andresen fullførte på henholdsvis 20.47,4 og 20.57,7 minutter.

- Klart hele laget er skuffa nå. Det var rett og slett ikke godt nok. Nå må vi tenke på at det er mange dager igjen av OL og forberede oss best mulig frem mot fellesstarten, konkluderer Bjørndalen.

Frode Andresen pådro seg totalt to strafferunder på sin tredjeetappe.

- Det fungerte bra i sporet, men på standplass var det ikke godt nok. Likevel kunne jeg ikke gjort så mye annerledes, sier han.

- Alle er skuffa
Men legger til:

- Alle er skuffet over resultatet. En femteplass på stafetten er ikke godt nok. Men i idretten er det små marginer, og det vil alltid være vinnere og tapere, mener han.

- Hva tenkte du da du pådro deg to strafferunder?

- Det eneste jeg hadde i tankene da var å komme meg raskt så raskt tilbake i løypene igjen. Noe annet nytter det ikke å tenke, svarer Andresen.

PS: Norge vant stafetten både i Salt Lake City-OL i 2002 og under VM i Hochfilzen i fjor. I Nagano-OL i 1998 tok Norge sølv, og i Oberhof-VM for to år siden kapret de norske skiskytterherrene bronsen på stafetten. Plasseringen er Norges dårligste i mesterskapsammenheng siden 7. plassen på Lillehammer i 1994.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken