Gå til sidens hovedinnhold

- Mitt livs største sjanse glapp

Vegard Robinson Bugge hadde heng på favorittene i VM-finalen. Så hoppet kjedet av.

GEELONG (procycling.no): - Jeg følte at dette var mitt livs største sjanse. Jeg satt lett med inn til den siste bakken. Beina var aldri stive. Spurten var som skapt for meg, SÅ mistet jeg kjedet i bånn av siste bakken, forteller Vegard Robinson Bugge til procycling.no.

Med ubrent krutt i beina ble han trøstet av landslagssjef Steffen Kjærgaard etter målpassering. De var fåmælte og fokuserte begge på noe som kunne ha vært; en norsk topplassering i VM.

Vegard Robinson Bugge var nok den som hadde største sjanse av nordmennene til en topp plassering inntil han mistet kjedet. Det skjedde da han giret over til minste skive foran i bunnen av bakkepartiet på siste runde.

Men før det skjedde hadde en annen Vegard; Stake Laengen, skapt spenning med å sette såpass fart foran at han fikk en luke til hovedfeltet. Det var altså to nordmenn som hadde krefter til overs på siste runde. Begge sikter på proffkarriere, og vet at en topp VM-plassering kan være snarveien til et profflag.

- Jeg visste at det sannsynligvis ville bli en massespurt, og at jeg ville være sjanseløs der. Derfor tok jeg et initiativ før siste bakke. Jeg vet jo at mange sitter foran TV-en hjemme og følger med, og derfor ville jeg skape litt spenning, forteller Stake Laengen til procycling.no.

Populær hjemmeseier
Stake Laengen ble beste norske med 30. plass. Vegard Robinson Bugge fikk kjedet på plass, og syklet over målstreken i felt nummer to til en 50. plass.

Det ble en populær hjemmeseier til Michael Matthews fra Australia, som er en spurter av rang. Det lover godt for de tre norske i menn elite, som stiller til start på søndag: Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Krstioff; alle spurtere av rang.

Les også: Styrket i troen på Hushovd og Boasson

Landslagssjef Steffen Kjærgaard tror utfallet av U23-fellesstarten kunne vært annerledes dersom rittet hadde vart en runde eller to til. Hver runde er 15,9 kilometer lang, og inneholder to brutale og bratte bakker.

Stigningene er imidlertid forholdsvis korte. Spanske klatrere prøvde seg også på siste runde, men hovedfeltet tok dem igjen uten for store problemer i utforkjøringene som følger.

Ny massespurt?
Om spurtere som Mark Cavendish vil henge med til finalen på søndag vil avhenge av farten underveis. Med høy fart tror vi det kan bli dramatikk og muligheter for Thor Hushovd til å ta seieren på søndag; hvis alt klaffer. Jo mindre krefter hovedfeltet bruker underveis, dess større er sjansene for en massespurt. Stigningen fram mot målstreken er moderat, og alle de tre norske vil ha en sjanse dersom de sitter med inn til finalen.

Daniel Egeland Jarstø fra Team Sparebanken Vest Ridley hadde en dårlig dag med tette luftveier og lett forkjølelse, men han fullførte og kom inn til en 96. plass. Øystein Stake Laengen hadde også problemer med forkjølelse og måtte bryte etter seks av ti runder.

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken