RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas/SCANPIX

Mix bare slått av VM-helt

Sist oppdatert:
Mikkel Diskeruds frekke assist i landslagsdebuten hylles i USA. Se video!

Han havnet på delt tiendeplass på årets assistliste i Tippeligaen, Stabæks Mikkel Diskerud. Det var likevel ikke de seks målgivende han bidro med for Bærums-laget 20-åringen vil huske best.

For en måned siden fikk midtbanespilleren sin debut for det amerikanske A-landslaget i bortekampen mot Sør-Afrika. Stabæk-spilleren ble kastet inn på 0-0 da 13 minutter gjensto, syv minutter senere hadde unggutten ved hjelp av et par frekke finter spilt fri Juan Agudelo – som scoret vinnermålet.

Slikt blir lagt merke til over Atlanteren.

23 prosent mente Mix var best
I en kåring på nettsidene til det amerikanske fotballforbundet er Diskeruds målgivende kåret til årets nest beste assist for det amerikanske landslaget. Stabæk-spillerens framspill fikk nesten hver fjerde stemme, bare slått av Jozy Altidores assist på Michael Bradleys viktige 2-2-mål mot Slovenia i sommerens VM .

Diskerud er naturlig nok strålende fornøyd med både debut og utmerkelsen.

- Det er sånne ting jeg har drømt om og kommer fortsatt til å drømme om i årene fremover, skriver Diskerud i en mail til Nettavisen.

Stabæk-spilleren har vartet opp med en rekke flotte tekniske detaljer i årets sesong, og fortsatte altså med det samme i landslagsdebuten. Det er ikke tilfeldig.

- Jeg har faktisk et bevisst ønske om å bidra med noen ekstra fine ting for publikum hver gang jeg får spille. Det gjaldt for Stabæk i år, og det gjaldt her. Men når situasjoner kommer og går ute på banen handler det for meg oftest bare om å ville og å tørre - da rekker jeg sjelden tenke på hva som vil se pent ut, forteller bæringen.

Strålende debutkritikk
Gode kritikker etter landslagsdebuten til tross (Diskerud fikk karakteren 7,5 på nettstedet yanks abroad, det samme som banens beste, Eric Lichaj), noen umiddelbar tro på at han skal bli en fast del av USAs førsteellever har Diskerud ikke.

- Nei, jeg har ikke forhåpninger å etablere meg fast, men det amerikanske OL- laget er målet - og ikke bare det å komme til London med det. Alt annet enn det er en uventet bonus, skriver Diskerud i sin mail.

Se Mikkeleruds assist mot Sør-Afrika her:

Seieren over Sør-Afrika gjorde for øvrig at USA klatret opp fra en 24. til en 18. plass på den siste FIFA-rankingen. Dermed er amerikanerne bare seks plasser bak Norge, men om han tror han ville fått tilsvarende sjanse på det norske landslaget, ønsker Diskerud ikke å si noe om.

- Ingen kommentar, er Diskeruds korte svar.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere