RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLIR MED TIL KANARIØYENE: Roald Bruun-Hansen blir med Brann til Kanariøyene i januar. Det blir hans første dager som sportssjef i Brann.
BLIR MED TIL KANARIØYENE: Roald Bruun-Hansen blir med Brann til Kanariøyene i januar. Det blir hans første dager som sportssjef i Brann. Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Mjelde: - Fikk det som jeg ville

Sist oppdatert:
Brann-treneren forteller at han fikk det som han ville da Roald Bruun-Hanssen ble sportsdirektør. Se video.

(iBergen.no) Det er flere grunner til at Brann-ledelsen smiler i dag. De har på rekordtid fått ansatt en sportsjef etter Per Ove Ludvigsens brå og uventede avgang. Og de har - skal vi tro de fornøyde fjesene til Brann-direktør Bjørn Dahl og trener Mons Ivar Mjelde - fått akkurat den mannen de var på utkikk etter.

Muligens med ett unntak.

- Vi har snakket med Nils Johan Semb, og et av hans krav var at han ikke skulle være permanent i Bergen. Det kunne ikke vi gå med på.

- Roald er en nasjonal størrelse. Han er sjefen til Åge Hareide og de andre landslagstrenerne. Vi har lokket ham ut av en toppjobb. Jeg går ut i fra at dette signaliserer til omverden at vi stiler høyt og at vi får det vi vil ha, sier Bjørn Dahl.

- Hva skal du gjøre?

- Jeg skal bidra til å bygge videre på den prosessen Brann har..........

BLIR MED TIL KANARIØYENE: Roald Bruun-Hansen blir med Brann til Kanariøyene i januar. Det blir hans første dager som sportssjef i Brann.

Roald Bruun-Hanssen er en saksbehandler, en byråkrat og det nærmeste en kommer en statssekretær i fotballdepartementet, om noe slikt hadde fantes. Men han har massevis av faglig tyngde, i form av Idrettshøyskole og alle de kurs det er mulig å ta innen fotball. Det tok han ikke mange minuttene å sette skapet på plass med tanke på hvor Brann skal finne sine neste spiller.

- Brann har hentet opp 19 lokale spillere de siste årene. Av disse spiller elleve fremdeles i norsk toppfotball. Det er et høyt tall. Brann har vært blant de flinkeste. Brann har også kun hatt tre trenerteam på de siste ti årene. Brann er på de samme ti årene med god margin til neste lag, nest best i Norge hva poeng, cuptriumfer og E-cupdeltagelser angår. Jeg tror det er en sammenheng der.

- Fra jeg fikk det uventede budskapet om at Per Ove ville gi seg, var Roald Bruun-Hanssen den første jeg tenkte på, sier Mons Ivar Mjelde.

- Så du fikk viljen din altså?

- Jeg skjønner du er på jakt etter en tittel, men ja. Jeg gjorde det. Jeg kjenner ham ikke godt, men alt jeg har hørt om ham er positivt. Han er ryddig i alle ting, og ryddighet er noe vi trenger, er det ikke det, sier en fornøyd Mjelde.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere