*Nettavisen* Sport.

Mjelde: -De er helter

MOSKVA (ibergen.no): - Å holde dette gode laget i 60 minutter med ti mann, er fantastisk. Vi ledet 1-0 og vi ledet 2-1, vi var nær ved å skape en sensasjon, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter UEFA-cuptapet mot Lokomotiv Moskva.

29.09.05 21:19

Han sier til ibergen.no at kampen godt kunne endt annerledes.

- I tillegg var det soleklart straffe for Erlend Hanstveit da han like før slutt var alene foran mål, sier Mjelde.

Sterkere enn i Bergen
Han sier videre at han er stolt over spillerne sine, som gikk respektløst til verks på storklubben Lokomotiv Moskva. Med 1-2-tapet fra hjemmekampen i bagasjen måtte bergenserne ha seier og to mål eller mer.

- Det er ingen som forstår hvilken bragd spillerne gjorde utpå her i dag, fortsetter Mjelde.

- Vi møtte et mye sterkere lag i dag enn i Bergen forrige gang. Kvalitetsspillere, som brasilianeren Lima, var ikke med i Bergen. Vi visste at de enkeltvis hadde bedre spillere enn oss, men vårt mål var å fremstå som et lag som i fellesskap skulle kjempe dem i senk. Det holdt vi pinadø på å klare, sier han.

Hva hvis...?
Selv om han dagen før kampen uttrykte seg diplomatisk og sa at han hadde gode nok spillere med seg er det ikke fritt for at han fantaserer om skadefrie spillere.

- Jeg er rett og slett kjempeimponert over spillerne, og så sitter jeg igjen med to digre «hva hvis». Hva hvis vi hadde hatt spillerne som sitter skadet i Bergen? Hva hvis vi ikke hadde blitt redusert til ti mann? Jeg tror bestemt vi hadde klart det med elleve, sier Mjelde til ibergen.no.

- Men det var slik her som det har vært i serien. Ting som gikk rett vei for oss i fjor har gått imot oss i år. Men vi har vist at vi er et godt fotballag. Vi må ha skapt flere sjanser i dag med ti mann enn vi gjorde hjemme i Bergen.

Uheldig Thorbjørnsen
Den unge reservekeeperen Johan Thorbjørnsen ble syndebukken etter å ha forårsaket utligningen, men Mjelde sier han kom godt fra kampen likevel.

- Johan Thorbjørnsen var uheldig. Først kom han inn og reddet en straffe. Så ga han dem en gavepakke, men han gjorde jo opp for dette ti ganger med kjemperedninger, sier Mons Ivar Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.