Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde bekymret for Andresen

Frykter Brann-kapteinen går på en smell i serieinnspurten.

(iBergen.no) Etter drøyt 60 minutter i torsdagens kamp mot Club Brugge, ble en svak Martin Andresen tatt av banen. Publikum ga sin lydhøre misnøye med byttet, men Mjelde hadde en god grunn ifølge ham selv.

Bekymret
For Brann-treneren er nemlig bekymret for at det tette kampprogrammet med Tippeliga, europacup og landskamper skal gi kapteinen skader i den viktigste serieinnspurten i manns minne for Bergens stolthets vedkommende. Derfor tok han av sin kaptein for første gang denne sesongen.

- Jeg er bekymret for at det skal oppstå noe med Martin ut i fra den totale belastingen han har vært igjennom. Han har spilt mange kamper denne sesongen, forklarer Mjelde.

Martin forsvant
Mjelde forklarer videre at det var hans valg å ta Andresen av banen.

- Martin vil spille, det vil ha alltid. Jeg er nok mer bekymret enn han og dette var mitt valg.

- Hadde det skjedd i en seriekamp?
- Det blir et hypotetisk spørsmål, men det kunne skjedd ja, svarer Brann-treneren som likevel innrømmer at byttene han gjorde med en småskadet Helstad og en Andresen uten dagen, var en klar prioritering på fortsettelsen.

Martin Andresen selv stakk fra Stadion lenge før journalistene fikk stille sine spørsmål etter kampen. Kanskje ble skuffelsen over å bli tatt av banen for stor for 30-åringen.

- Sigurdsson blir klar
I går fikk Knut Walde sjansen i midtforsvaret for en ankelskadet Kristjan Örn Sigurdsson. Walde klarte seg bra, men det er ikke tvil om at Mjelde håper å få en av sine viktigste spillere tilbake.

- «Krissy» er viktig. Uten ham kan vi ikke presse motstanderne så høyt i banen, forklarer Mjelde og tenker på farten og duellstyrken til sin midtstopper.

I fjor raknet det på sett og vis for Brann da Sigurdsson ble skadet i kampen mot Lillestrøm. Nå ser det imidlertid ut til at islendingen blir fight for fight til serieinnspurten.

- Vi ble enig om at han skulle stå over denne kampen og han har sagt til meg i dag at han er klar til søndag.

Throstein Helstad regner også med å bli klar til den viktige kampen mot Odd Grenland på søndag.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden