Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde bytter UEFA-strategi

Mjeldes lover at UEFA-blemmen mot de svenske amatørene Åtvidaberg i 2006 ikke skal gjenta seg. Sjekk hvordan.

(iBergen.no): Forrige sesong røk Brann ut mot de svenske amatørene Åtvidaberg på pinlig vis. Etter 3-3 på hjemmebane røk Brann ut på bortemålsregelen etter 0-0 i Sverige. Migen Memelli ble hat trick-helt på Stadion forgjeves.

Mange bytter
Forrige sesong brukte trener Mons Ivar Mjelde fem - seks spillere som ikke var i den ordinære oppstillingen. Formålet var å spare de beste i kampen om viktige gullpoeng. Det endte altså hodestups ut av Europa.

- Vi lærte mye av det i fjor. Jeg innser at jeg ikke burde ha byttet så mange spillere i europacupen. Det kan ha gått ut over samhandling og flyten i spillet. Ved å bytte flere spillere stykkes flyten opp, noe som kan føre til usikkerhet. Ved å bytte færre spillere skal vi unngå det som skjedde i fjor, sier en bestemt Mjelde til iBergen.no.

Selv etter mye medieskriverier om intern uro i klubben mener Mjelde at stemningen i troppen er bra og at det ikke har preget han og hans med nevneverdig i oppladningen.

- God stemning
- For å si det sånn, jeg har hatt mer turbulente tider i Brann i min tid som trener, sier Mjelde og sikter til sin første sesong som trener da Brann etter 12 serierunder lå sist på tabellen med åtte poeng.

Så fortsetter han:

- Stemningen i troppen er bra. Vi har ikke latt oss prege av det som står i avisene. Selv føler jeg at ting har gått som vanlig og vi fokuserer på kampen torsdag og tenker samtidig inn mot søndag (toppkampen mot Stabæk), sier Mjelde sikkert.

Denne sesongen har Brann satt klare målsettinger, deriblant komme til gruppespillet i UEFA-cupen.

- Jeg føler vi er i rute i forhold til de målene vi har satt. Vi henger med i serien, i cupen og i Europa skal vi komme til gruppespillet. Da må vi helt klart slå et lag som Carmarthen. De beste walisiske lagene spiller i den engelske serien og de endte som nummer sju i Wales i fjor. De vant cupen, men dette er et lag som ikke er helprofesjonelle og for å komme til gruppespillet må vi vinne mot dem over to kamper, slår Mjelde fast.

Huseklepp fra start
Blant spillerne som ser ut til å få startplass er Erik Huseklepp som er enig med Stabæk om de personlige betingelsene. Han holdes imidlertid mot sin vilje i Brann til avtalen går ut 31. oktober – minst (avtalen kan bli forlenget da serien avsluttes 4. november og cupfinalen spilles 11. samme måned).

- Huseklepp er en spiller i form og har vist hvilke kvaliteter han har. Han er en spiller som er hyperaktuell fra start både til torsdagens kamp og muligens til søndag også, skryter Mjelde, som også roser spillerens innstilling om å gjøre sitt beste for klubben ut kontraktstiden.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot