Mjelde-debut mot Brann

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Han har 15 år bak seg som spiller og trener i Brann. Nå skal Mons Ivar Mjelde prøve å slå gamleklubben.

Oslo (ANB): At det blir mange følelser i sving på Sør Arena kommende mandag, er ikke vanskelig å gjette seg til. Mons Ivar Mjelde leder et Start-lag i poengnød mot klubben han førte til seriemesterskap i 2007.

Start-treneren innrømmer gjerne at det blir en spesiell følelse.

- Etter 15 år som spiller og trener i Brann, blir dette første gang jeg leder motstanderlaget. Det blir spesielt fordi jeg har mange flotte minner fra min tid der, samt mange gode relasjoner til mennesker som fremdeles er i klubben, sier Mjelde til sørlandsklubbens hjemmeside.

Vil vinne mot Brann
43-åringen fra Osterøy er samtidig klar for å legge følelsene side.

- Én ting kan jeg love: Jeg skal gjøre alt som står i min makt for at vi skal vinne mot Brann, sier Mjelde.

Fem runder før regnskap skal gjøres opp for årets eliteserie, har Start sju poeng opp til sikker grunn. Det betyr kort og godt at sørlendingene må begynne å plukke poeng umiddelbart – dersom man skal unngå degradering.

Brann på medaljejakt
Brann har på sin side tre poeng opp til sølvplasserte Rosenborg – og har på ingen måte gitt opp medaljehåpet. Mjelde tror nettopp det gir håp om en underholdende kamp.

- Brann er på medaljejakt og Start kjemper for å unngå degradering. Det er elementer som borger for spenning, dette må jo bli en kamp hele Sørlandet ser fram til og stiller seg bak Start, sier han.

Mons Ivar Mjelde spilte 127 kamper for Brann i løpet av sine to perioder i bergensklubben. I 2001 ble han i tillegg engasjert som assistenttrener – før han i 2003 overtok hovedansvaret.

I 2007 ble det seriegull – før Mjelde stilte sin plass til disposisjon etter en rekke svake kamper påfølgende sesong. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.