Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde: - Et kvalitetsstempel

Mons Ivar Mjelde gleder seg stort over at hele fem Brann-spillere er med i Åge Hareides landslagstropp.

BRANN STADION (Nettavisen): Tirsdag tok landslagssjef Åge Hareide ut Håkon Opdal, Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen i troppen som møter Bosnia i den uhyre viktige EM-kvalifiseringskampen 17. oktober.

Mjelde kan ikke huske sist fem spillere fra rødtrøyene fra Bergen var i Norges landslagstropp.

- Da jeg først overtok Brann for fem år siden, var det ikke akkurat mange som var landslagsaktuelle. At vi nå har fem spillere i Norges A-tropp, er et kvalitetsstempel, og viser at Brann har utviklet seg som klubb, sier en stolt Mjelde til Nettavisen.

Mjelde ikke bekymret
Flere klubbtrenere har vært skeptiske til at spillere reiser på landslagssamlinger. De frykter at spillerne skal returnere skadet til klubblaget.

Men den oppfatningen deler ikke Mjelde - selv ikke midt i en hektisk innspurt i Tippeligaen. Brann-treneren gleder seg over at egne spillere er i aksjon med flagget på brystet.

- Det kommer som en konsekvens av at de har prestert bra over lengre tid. De blir belønnet for sin stabilitet, sier Mjelde.

Og legger til:

- Det er spesielt hyggelig at Petter Vaagan Moen nå er tilbake i landslagstroppen. Han var vært utelatt de siste månedene, men etter å ha vist god form for Brann, er han nå tilbake. Det er helt fortjent, skryter Brann-treneren.

- Akkurat som i Rosenborg
Branns Jan Gunnar Solli mener landslaget gir svært viktig matching på et internasjonalt nivå.

- Da jeg spilte i Rosenborg, var det alltid mange landslagsspillere med i troppen. Nå er det akkurat det samme i Brann. Det kommer som en konsekvens av at vi ligger helt i toppen av norsk fotball, mener han.

- Å spille på landslaget gir oss internasjonal erfaring og sjansen til å prøve oss på et kanskje høyere nivå. Nå skal vi ut i kamp mot Brügge i UEFA-cupen, så venter Lyn i Tippeligaen. Etter det er det fullt fokus på landslaget og kampen mot Bosnia, poengterer Solli overfor Nettavisen.

Mjelde påpeker at Branns landslagsspillere er forbilder fra de øvrige spillerne i Brann-troppen.

- De kan ta med seg den erfaringen og matchingen tilbake til Brann, og det gjør oss bare bedre og bedre, sier Branns trener.

- Flere banker på døren
Han minner samtidig om at Eirik Bakke, Hassan El Fakiri og Azar Karadas også banker på landslagsdøra.

- Ingenting er mer hyggelig for en trener enn at flest mulig er med på landslaget, slår Mjelde fast.

Petter Vaagan Moen sliter for tiden med en hevelse i kneet, men satser alt på å bli friskmeldt til den viktige kampen mot Bosnia.

- Når jeg er med i troppen, så håper jeg naturligvis at jeg kan få spille. Med en midtbane bestående av fem mann, så kan jeg spille både på kanten eller i rollen som indreløper, forteller Vaagan Moen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis