*Nettavisen* Sport.

Mjelde ga Migen grønt lys

Landslagsplassen til Migen Memelli var i fare.

11.01.07 10:19

(iBergen.no): Før jul ble det mer eller mindre klart at albaneren ville bli tatt med til en landslagssamling etter nyttår. Tidligere denne uken ble det endelig klart.

Memelli har ikke tidligere offisielle A-landskamper og er svært sugen på å spilleminutter med A-landslaget. Det hele så mørkt ut da han skulle vise seg frem for landslagsledelsen i Royal League, men etter å ha fått et unødvendig rødt kort ble han likevel tatt inn i varmen.

Mons måtte tenke
Neste hinder var Brann. Før jul var ikke trener Mons Ivar Mjelde sikker på om han ville lag Migen få fri til å være landlaget. Årsaken er at det kolliderer med sesongoppkjøringen på Gran Canaria. Men nå har altså Mjelde valgt å gi Memelli grønt lys.

- Migen har fått klarsignal. Jeg skal snakke med (Otto) Baric (landslagstrener) i morgen. Vi ønsker at spillerne våre skal være landslagsaktuelle, da må de få vise seg frem. Så tidlig på året er det ingen fare å sende ham av gårde, skrev Mjelde i en tekstmelding til iBergen.no i går kveld.

Memelli reiser til Gran Canaria med resten av Brann-troppen lørdag. Der blir han én uke før han slutter seg til den albanske landslagstroppen fra 20. til 29. januar. De skal ha treningsleier i Tyrkia og Memelli er veldig glad for at det hele endelig har løst seg.

- Jeg er veldig takknemlig overfor Mons for at han gir meg denne muligheten. Jeg har stor respekt for treneren, hadde han sagt nei hadde jeg blitt værende med Brann uten problemer. Jeg er også glad for at Albania har valgt å se nærmere på meg, det er stort å få representere landet sitt. Jeg var svært skuffet etter at jeg ble utvist da de (representant for den albanske landslagsledelsen) var i Bergen for å se meg vise meg frem, forteller Memelli til iBergen.no.

Tror på egne ferdigheter
Memelli har satt seg to mål for 2007-sesongen: spille seg inn i en førsteellever hos Brann og score minst ti mål, og sikre seg permanent landslagsplass. I begge leirer venter tøff konkurranse. I Brann er en spillesugen Thorstein Helstad, en revansjelysten Bengt Sæternes og en endelig frisk Trond Fredrik Ludvigsen. I Albania konkurrerer han med Igli Tare (Lazio) og Erjon Bogdani (Siena). I tillegg er fremadstormende Hamdi Salihi en sterk konkurrent.

- Mine mål er ikke uoppnåelige selv om konkurransen er tøff. Får jeg sjansen skal jeg vise hva jeg er god for. Jeg har stor tro på egne ferdigheter, men samtidig har jeg stor respekt for mine konkurrenter og trenere, avslutter Memelli.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.