RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mjelde gambler på Hassan

Stade Rennes' Jerome Leroy (R) fights for the ball with SK Brann's Hassan El Fakiri during their UEFA Cup Group D soccer match in Rennes November 8, 2007.
Stade Rennes' Jerome Leroy (R) fights for the ball with SK Brann's Hassan El Fakiri during their UEFA Cup Group D soccer match in Rennes November 8, 2007. (Foto: Benoit Tessier/Scanpix-Reuters)
Sist oppdatert:
Mye tyder på at Hassan El Fakiri får fornyet tillit på et Brann-lag som hangler.

Hassan El Fakiri har på diverse børser og blant kommentatorene fått syndebukkstempelet etter Branns to første kamper i Tippeligaen. Verken i 4-2-seieren mot FFK eller i det forsmedelige likelydende tapet mot Aalesund, var han der han skulle være.

Sentrale sentralt
Likevel kommer Mons Ivar Mjelde til å satse på 30-åringen mandag mot fremadstormende Strømsgodset.

Her kan du følge kampen direkte fra klokken 19.00

- Jeg synes vi skal spille med sentrale midtbanespillere sentralt på midtbanen, sier Mons Ivar Mjelde i en forklaring til de som mener Cato Guntveit eller Jan Gunnar Solli ville kunne gjøre en bedre jobb.

- Jan Gunnar er en mulighet, det gir oss flere strenger å spille på.

Sannheten er at den en gang så overbefolkede midtbanen til Brann hangler. Dagen før kampen vet ikke Mjelde hvor mange har har tilgjengelig. Eirik Bakke trente for fullt søndag og er et soleklart førstevalg om han er kampklar. Men samtidig holder han Gylfi Einarsson ute av laget fordi de to blir sett på som for like. Tijan Jaiteh er ennå uker unna friskmeldt for kamp, derfor blir det samme midtbanen som startet mot FFK og Aalesund hvis Bakke er frisk. Eksleedseren har ennå til gode å fullføre en Tippeliga-kamp i år.

Azar syk
Men Mjeldes problemer slutter ikke der. På søndagens trening var Erlend Hanstveit midtstopper og Michael Thwaite venstre back. Kristjan Ørn Sigurdsson er ute med karantene og Azar Karadas har blitt syk

- Azar skal trene litt for seg selv senere i dag, og også ha en lett økt i morgen før vi avskriver ham. Han har litt feber, men føler seg ikke slapp, og han spiser normalt, forklarer Mjelde

- Er han klar, er det Karadas og Bjarnason i midtforsvaret.

Demba eller Winters
Den siste plassen det er tvil om, er spissmakkeren til Thorstein Helstad.

- Demba-Nyrén var vel ikke akkurat nede i jordkjelleren og hentet krefter i Aalesund. Folk trenger å vise at de vil være med på dette når de får sjansen, truer Mjelde, som brukte vekselvis Demba og Robbie Winters i formasjonstreningen.

Mye kan tyde på at Mjelde vil late som om Aalesund-kampen aldri har vært spilt, og se på den som et hendelig uhell. Han tar derfor ut det laget som skulle ha spilt mot Fredrikstad minus Kristjan Ørn Sigurdsson med karantene og pluss Demba-Nyrén som er tilbake etter karantene.

Hvis alle er friske, stiller Mjelde trolig med dette laget mot Strømsgodset:

Håkon Opdal - Bjørn Dahl - Olafur Ørn Bjarnason - Azar Karadas - Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli - Eirik Bakke - Petter Vaagan Moen - Thorstein Helstad og Njogu Demba-Nyrén.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere