*Nettavisen* Sport.

Mjelde hvilte helten

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Mons Ivar Mjelde sparte Charlie Miller i 1. omgang mot Sandefjord. Det var et valg som viste seg å bli en taktisk genistrek. Se sammendrag gratis på FXTV.

13.05.06 19:34

SANDEFJORD - BRANN 0-2: For de to angrepsvåpnene ble jokere da bergenserne valset over nyopprykkede Sandefjord og punkterte kampen etter hvilen.

- Det ble perfekt da Miller og Sæternes kom inn og blåste liv i vårt angrepsspill i 2. omgang. Kampprogrammet har vært tett og begge har slitt litt i det siste, så det er begrunnelsen for at de startet på benken. Det var meningen å gi de litt hvile. At de starter 16. mai-kampen mot Tromsø var allerede bestemt på forhånd, sier trener Mjelde.

Drømmetreff
Spesielt skottske Charlie Miller var aktiv fra sin høyre flankeposisjon, og kronet innhoppet med en drømmescoring på volley etter corner fra Martin Andresens. Det betød 2-0-ledelse og resignasjon fra et hjemmelag som slet med å skape målsjanser.

- Et helt utrolig mål. Det var ikke et innøvd trekk, men spillerne har lov til å tenke selv ute på banen. Slike mål kan man få når man har Martin Andresen og Charlie Miller på banen. En herlig pasningsfot, og en spiller som kan finne på det helt utrolige, sier Mjelde, etter Branns niende tippeligakamp på rad uten tap - og tredje borteseier for sesongen.

- Vi spiller kanskje litt mer kynisk på bortebane. Det kler oss godt. I tillegg var det vanskelig underlag her i dag. Sandefjord gjorde det vanskelig for oss i 1. omgang, og vi ga bort unødig mange dødballer. Men etter pause var vi mer bevisste på å utnytte bakrommet. Med Winters og Sæternes løpende mot Sandefjords mål skapte vi veldig mye, sier Mjelde.

Kontroversiell scoring
Kristjan Sigursson ga Brann ledelsen etter bare tre minutter med et noe kontroversielt mål. I duell med Migen Memelli glapp SF-keeper Espen Bugge Pettersen ballen, og da dommeren lot spillet gå satte islendingen inn sitt andre mål på to kamper.

- Jeg reagerte vel som dommeren og syntes det virket selvforskyldt når Espen glapp ballen. Men om han ble hindret i å reparere sin egen feil vet jeg ikke, sier SF-trener Tor Thodesen, lite fornøyd med måten hans lag slapp inn 0-2-målet på.

- Den typen cornertrekk har vi beredskap på. Det skal ikke skje, sier SF-treneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag