RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mjelde hyller «reservene»

Sist oppdatert:
Mons Ivar Mjelde var svært imponert av sine egne spillere og trekker frem spillersystemet som en suksessfaktor.

(iBergen.no)Brann-Rosenborg 3-2 (1-1)

Brann var flere hakk bedre enn Rosenborg i det meste i kveldens kamp og det hadde rett og slett blitt et tyveri om Rosenborg hadde fått med seg poeng. Erik Huseklepp var igjen en av banens dominerende spillere og ble belønnet med scoring.

- Jeg scorer alltid på han keeperen der, sier Huseklepp og smiler. For det var også Alexander Lund Hansen som voktet buret da Huseklepp scoret i 3-1 seieren på Lerkendal for noen uker siden.

På hugget fra start
Huseklepp viste tidlig at han er i en fantastisk vinterform og laget 1-0 etter 20 minutter. Forsvarerne til Rosenborg fikk aldri tak i 22-åringen som avsluttet med et noe merkelig skudd som humpet forbi Lund Hansen.

Men det var raidet i det 42.minutt som kunne gjort ham udødelig på Stadion. Høyrekanten får ballen ute på sin side, drar seg innover i banen forbi to-tre Rosenborg-spillere, vender nesen ned mot dødlinjen på spissen av 16-meteren, finter Basma halvveis opp på tribunen, og tupper ballen i tverrliggeren.

- Hvorfor scoret du ikke da?
- Nei, det hadde blitt alt for vilt, sier 22-åringen til iBergen og setter opp et stort smil. Men han innrømmer lett at det var litt bittert å se skuddet i tverrliggeren og ikke i mål etter soloraidet.

- Jeg er i fin form og har vært det en stund. Dette systemet passer meg også godt og jeg liker det bedre enn 4-4-2 selv om jeg selvsagt skal mestre det også.

Perfekt system mot Rosenborg
Mons Ivar Mjelde var svært stolt av sitt reservepregede mannskaps innsats i denne kampen. Han mener systemet (4-2-3-1) som også ble brukt i 3-1 seieren på Lerkendal, passer perfekt.

- Dette systemer passer helt klart best til de spillerne som vi har tilgjengelige nå. Og i dag la de ned en enorm innsats og guts som jeg rett og slett er imponert over, med tanke på at vi er inne i en tøff treningsperiode, sier Mjelde.

- Og flere enkeltspillere har nådd en formtopp nå?
- Ja, det ser slik ut. Både Huseklepp, Gashi og Monkam var gode i dag og det var fullt fortjent at vi vant.

- Så det hadde vert et røveri om Rosenborg hadde fått med seg det ene poenget etter scoringen like før slutt?
- Det føler jeg helt klart at det hadde vært. Håkon Opdal har sagt at han feilvurderte på den første scoringen til Rosenborg og på den andre var vi alt for opptatt med å passe folk i stedet for å se på ballen. Vi hadde jo mange store sjanser til å score, oppsummerer Brann-treneren.

Ga skottene farvell-kamp
Noen minutter før slutt satte Mjelde innpå både Robbie Winters og Charlie Miller. Og begge to var involvert i 3-2 scoringen to minutter på overtid. Winters spilte igjennom Miller som sendte i vei et hardt skudd som keeper måtte gi retur på. Der dukket Ludvigsen opp og spikret seieren.

- Det var nok litt tilfeldig at de ble satt innpå så sent, men flere spiller var blitt sliten. Så synes jeg også det var en gest til publikum og dem selv siden det sannsynligvis var skottenes siste kamp på Stadion, sier Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere