RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Mjelde kåret til årets trener

Sist oppdatert:
Mons Ivar Mjelde er kåret til årets trener av trenerne selv. Les begrunnelsen her!

Mons Ivar Mjelde ledet Brann til gull for første gang på 44 år.

Nå blir den sindige treneren hedret av Norsk Fotball-Trenerforening (NFT).

Gjev pris
NFT har nemlig kåret Mjelde til årets trener i 2007.

- Prisen «Årets trener på herresiden» tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk Toppfotball, heter det i en pressemelding fra NFT.

- Beslutning om tildeling treffes i NFTs styre, etter at saken har vært forberedt og behandlet fortrolig. En egen vurderingsgruppe foreslår tildeling overfor styret, forklarer NTF videre.

Mottok prisen onsdag
Mons Ivar Mjelde skulle opprinnelig ha mottatt prisen på NFTs årsmøte på Norges idrettshøgskole fredag 9.november.

Men på grunn av Branns oppgjør mot Rennes i UEFA-cupen kunne ikke Mons Ivar Mjelde delta. Prisen ble derfor utdelt på Flesland onsdag formiddag - i forbindelse med Branns avreise til Belgia.

Her er Norsk Topp-Trenerforenings (NTF) begrunnelse for valget av Mons Ivar Mjelde som årets trener:
«Årets trener har en lang karriere bak seg som toppspiller i inn- og utland. Han har også representert Norge på A-landslagsnivå. Gjennom karrieren var han en fryktet motstander med sin solide fysikk og gode avslutningsferdigheter.

Etter endt spillerkarriere startet han sin trenervirke med juniorspillere og gjennom dette engasjementet tok han steget opp som hovedtrener i Tippeligaen. Valget var tidvis kontroversielt, men treneren lykkes over tid til å svare sine kritikere.

Som en sindig og rolig pedagog, har han arbeidet langsiktig og systematisk i trenergjerningen. Likevel har han ikke gått av veien i forhold til å vise følelser og engasjement når dette kreves i sitt virke. Han er en lojal medarbeider som har gode evner til å få sine spillere til å fungere i et kollektiv.

Årets trener er en populær trenerfigur både blant supportere, media og trenerkollegaer fordi han viser en ekte kjærlighet for trenerrollen og utøvelsen av den. Han har respekt for fair-play og utnytter ikke sin posisjon som topptrener til å kritisere sine omgivelser når kritikken rammer han som trener. Gjennom sitt arbeid med BRANN har han vært en sentral bidragsyter i arbeidet med å hente hjem seriegullet i Tippeligaen til Bergen etter 44 års ventetid.

Årets trener har vært dyktig til å stille opp for å dele av sin kunnskap og erfaring i ulike klubb- og trenermiljøer, og han har alltid vært en ivrig deltaker på NFT-tiltak. På disse tiltakene har alltid treneren vist nysgjerrighet og iver – kvaliteter som er med på å skape den reflekterte og bevisste treneren».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere