Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde : - Må tåle å tape

Serielederen braklandet og tapte 0-4 for HamKam. - Nå handler det om å tåle å tape og komme tilbake, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

HAMKAM - BRANN 4-0: Brann dro til Hamar som serieleder med elleve strake kamper uten tap. Bergenserne hadde bare sluppet inn to mål på fremmed gress, men ble slaktet på Briskeby.

Rosenborg tar innpå
I og med at Lillestrøms kamp mot Odd ble utsatt, leder Brann fortsatt serien med fire poeng. Men bakfra nærmer blant andre Rosenborg seg. Nå maner Brann-trener Mons Ivar Mjelde til innsats og moral.

- Vi er ikke på hugget fra start og får et enkelt mål i mot. Men vi skaper en del sjanser, og forskjellen er at HamKam er effektive og ikke vi. Dette var dagen det var stang ut oss og stang inn for dem. Nå handler det om å tåle å tape og komme tilbake, sier Mjelde.

- Mange i klubben har snakket om å vinne noe, og da må de vise noe helt annet enn det som ble prestert i dag. Vi visste at HamKam var gode på dødball og de scorer to mål på det.

Tre dødballmål
Det tok bare drøye minuttet før en umarkert Oluwasegun Abiodun satte inn 1-0 etter frispark. Elleve minutter før sidebytte økte Markus Ringberg til 2-0, da han vant duellen med tre Brann-spillere og headet ballen i nettet. Tolv minutter etter pause fikk «Kamma» ny dødball. Og nok en gang endte det med scoring. Denne gang var Tommy Øren sist på ballen.

Etter tre dødballscoringer, var 4-0 resultatet av en lekker lobb fra Roman Kienast. Østerrikeren så at Håkon Oppdal sto langt ute, og sendte en nydelig dupper i nettet fra langt hold.

Selv om hjemmelaget var det klart beste laget, hadde også rødtrøyene sine sjanser. På stillingen 2-0 blåste Robbie Winters ballen i tverrliggeren fra straffemerket. Litt senere presterte Olafur Bjarnason å sette ballen over fra én meter, mens Bengt Sæternes headet et innlegg i tverrliggeren

- Marginene med oss
Frode Grodås var selvsagt strålende fornøyd etter tidenes største HamKam-seier mot Brann.

- Vi har fått dårlig betalt hjemme tidligere i sesongen, men i dag har vi marginene mer på vår side. Vi skaper også mange sjanser, men vi er effektive, ingen tvil om det. Og viser igjen at vi kan slå hvem som helst, sier HamKam-treneren, som gleder seg over at hele fire spillere kom på scoringslisten.

- Det er mange som scorer mål for oss og det er ikke greit å vite hvem som skal ut, så jeg har et hyggelig problem på topp.

Skal slå tilbake
Grodås er imidlertid sikker på at serielederen vil reise seg snart.

- Brann kommer tilbake. Ingen tvil om det.

Det tror også Martin Andresen.

- Greit å få sånne mål i mot nå, så slipper vi de mot Viking, sier kapteinen.

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka