RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mjelde overbeviste Bakke

(www.ibergen.no)
Sist oppdatert:
Mons Ivar Mjelde overbeviste Eirik Bakke om å velge en overgang til Brann på bekostning av flere klubber i England.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): - At Mons Ivar Mjelde trener Brann, var helt avgjørende for meg. Han er en veldig dyktig trener, og det betyr mye for meg at han er en offensiv person som vil få meg tilbake i toppform, sier Eirik Bakke til TV 2 Nettavisen like etter at han mandag gjennomførte sin første treningsøkt som Brann-spiller.

Mons på tråden
Det er ikke første gang en telefonsamtale fra Mons Ivar Mjelde har overbevist stjernespillere til å velge Brann. Mjelde hadde blant annet flere telefonsamtaler med Martin Andresen, Petter Vaagan Moen og Bengt Sæternes før de i sin tid valgte en overgang til bergensklubben.

- Jeg kan bekrefte at jeg snakket med Eirik før overgangen. Men jeg snakket ikke med Ardian Gashi, sier en noe beskjeden Mons Ivar Mjelde.

Premier League-interesse
Etter at Bakke fikk beskjed om at han ikke lenger hadde noen fremtid i Leeds United, viste flere utenlandske storklubber raskt sin interesse. Danske Brøndby var lenge inne i bildet sammen med Premier League-klubben Sheffield United. Også andre engelske klubber ønsket å sikre seg den hardslitende midtbanespilleren.

- Gjennom min agent Rune Hauge visste jeg at det var flere interesserte klubber. Men jeg sa til Hauge at jeg kun ville vite om hvilke klubber det dreide seg dersom det kom noe skikkelig konkret på banen, sier Bakke.

Midtbanespilleren angrer ikke et sekund på at valget til slutt falt på Brann.

- Spennende ting på gang
- Det er veldig spennende det som skjer i Brann for øyeblikket. For meg blir dette en ny utfordring. Det var gøy å møte en ny spillergruppe, og gjennom godt spill for Brann håper jeg på å spille meg inn i landslagstroppen igjen, fastslår Bakke.

Og fortsetter:

- Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang.

Han mener ikke det blir en nedtur å vende tilbake til norsk fotball etter å ha vært proff i det fotball-gale England siden 1999.

Et stykke unna toppformen
- Jeg har fulgt med på Tippeligaen på TV’en i England hele tiden. Jeg har spilt i Championship for Leeds de siste sesongene, et nivå som kanskje er jevnt med Tippeligaen. Så overgangen fra engelsk fotball kommer ikke til å bli så veldig stor, spår han.

Den tidligere Leeds- og Aston Villa-stjernen sier at han fremdeles er 20 prosent unna toppformen.

- Men jeg har en veldig god sesongoppkjøring med Leeds bak meg, og jeg har vært skadefri i ett år nå. Håpet er å spille seg tilbake i toppform så snart som mulig. Og jeg gleder meg virkelig til å spille for Brann. De spiller attraktiv fotball, gjennom midtbanen - akkurat som jeg liker det, gliser den nybake Brann-stjernen.

Spent Mjelde
Mons Ivar Mjelde kan knapt vente med å se Bakke i aksjon i den røde Brann-trøya.

- Han ville til Brann for på mange måter få en restart i karrieren med tanke på landslagsspill og et eventuelt nytt proffopphold. Han er en aggressiv spillertype som blir et stort pluss for Brann, smiler Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere