RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mjelde sparer ingen

Sist oppdatert:
Brann-trener Mons Ivar Mjelde er sulten på suksess i Europa.

BRANN STADION (Nettavisen): Mjelde har ikke glemt fiaskoen mot den svenske Superettan-klubben Åtvidaberg i UEFA-cupen forrige sesong. Den gang ble de beste spillerne spart og Brann gikk på en skikkelig smell.

Nå satser han alt på å gjenreise Branns ære i Uefa-cupen.

- Målet vårt har hele tiden vært å kvalifisere oss til Uefa-cupens gruppespill, fastslår Mjelde overfor Nettavisen.

Har laget klart
Men først venter Suduva fra Litauen i den siste kvalifiseringsrunden før 1. runde i Uefa-cupen.

Mjelde sender utpå sitt antatt beste tilgjengelige mannskap i torsdagens kamp. Han sparer ingen spillere og viser ingen tegn til å undervurdere gjestene fra Litauen.

- Vi har sett dem i aksjon og laget er vel et typisk østeuropeisk lag der det spilles mye på individuelle ferdigheter, konstaterer Mjelde.

- Blant annet har de tre brasilianere som har svært gode tekniske ferdigheter, fortsetter Brann-treneren.

Mens Brann slo Rosenborg 3-2 på eget gress forrige lørdag, var klubbens sportsdirektør Roald Bruun-Hansen på «spiontokt» i Litauen.

- Adeccoliga-nivå
Han beskriver Suduva som et lag som holder «nedre Tippeliga-nivå eller Adeccoliga-standard».

- Det er et bra lag, men som mange øst-europeiske lag er de ikke så godt organisert og strukturert som vi gjerne er vant til innenfor skandinavisk fotball, sier Bruun-Hanssen.

Mons Ivar Mjelde har allerede tatt ut startoppstillingen. Brann-treneren må klare seg uten en skadd Thorstein Helstad og en syk Petter Vaagan Moen. I tillegg sliter keeper Håkon Opdal og Cato Guntveit med småskader og spiller heller ikke kampen.

- Utover det spiller vi med vårt best tilgjengelige mannskap, sier Mjelde, som håper at Brann vinner den første kampen med solide sifre slik at han kan slippe andre spillere til i returkampen.

- Vi har et tøft kampprogram fremover, poengterer Mjelde.

Huseklepp er klar
Stabæk-aktuelle Erik Huseklepp slipper til fra start i Petter Vaagan Moens sykdomsfravær og gleder seg stort til torsdagens Europcup-batalje.

- Men jeg er litt usikker på kampformen siden jeg har startet så få kamper i det siste, sier Huseklepp.

Publikumsfavoritten har imidlertid ved flere anledninger bevist på trening de siste ukene at dribleformen er inne.

- Vi har hørt at Suduva spiller i en 3-5-2-formasjon, men på Brann Stadion kommer de nok til å heller spille i en lignende 5-3-2-formasjon. Det betyr at det ikke er sikkert det blir så mye rom på kantene, mener han.

Laget er klart
Mons Ivar Mjelde bekrefter at følgende spillere starter torsdagens første kamp mot Suduva (4-4-2):
Johan Thorbjørnsen - Bjørn Dahl, Olafur Bjarnason, Kristjan Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Eirik Bakke, Erik Huseklepp - Robbie Winters, Armann Bjørnsson.

PS: Suduva ble for øvrig Branns overmenn i 2002. Da spilte Erlend Hanstveit og Knut Walde av dagens menn i Brann-troppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere