Mjelde tar selvkritikk

Foto: (foto: scanpix)

Brann-trener Mons Ivar Mjelde tar selvkritikk etter at rødtrøyene kun klarte uavgjort 2-2 mot Stabæk.

08.05.06 10:31

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): BRANN - STABÆK 2-2:

Stabæk sjokkerte Brann og ledet 2-0 allerede etter 35 minutters spill på Brann Stadion søndag kveld.

Først etter over timens spill våknet Brann og klarte å sikre seg uavgjort 2-2 mot det nyopprykkede overraskelseslaget fra Nadderud.

Tar selvkritikk
Etter kampen tok Brann-trener Mons Ivar Mjelde selvkritikk.

- Jeg tok ikke ut godt nok lag. I første omgang var vi preget av usikkerhet, spesielt i back-leddet. Det tar jeg på min kappe, ettersom jeg ikke startet med de riktige spillerne, oppsummerer treneren like etter kampslutt.

Og fortsetter:

- Jeg ser nå i ettertid at jeg kanskje burde startet med Helge Haugen på midtbanen. Han er en viktig stabilisator i midtbanefireren, mener Mjelde som startet med Charlie Miller og Martin Andresen sentralt på midtbanen.

- En utrolig moral
Mjelde er godt fornøyd med at Brann kom tilbake og sikret uavgjort etter å ha ligget under 0-2 store deler av kampen mot Stabæk.

- Det viser at det er en utrolig god moral i dette laget. Spillerne nektet å tape, selv etter å ha havnet bakpå tidlig i kampen. Og det viser at spillerne er godt trent og har krefter igjen helt til siste slutt, skryter Mjelde.

- Hva tenkte du da Brann utlignet til 2-2 i sluttminuttene?

- Det eneste jeg tenkte på da, var at vi skulle få inn en avgjørende 3-2-scoring. Jeg ville fortsette å angripe, og vi hadde sjanser til å vinne denne kampen, svarer han.

Skuffet Haugen
Helge Haugen innrømmer at han ble skuffet over å bli vraket i førsteoppstillingen.

- Selvsagt ønsker alle å spille mest mulig, det er derfor vi driver med dette. Men det hjelper ikke å sutre seg til en plass på laget. Det eneste som gjelder er å vise at du fortjener å få starte når du får sjansen, sier midtbaneankeret.

- Du vurderer ikke klubbskifte dersom du blir værende på benken i kampene fremover?

- Nei, jeg tenker foreløpig ikke i de baner. Mitt fokus er å stå på på trening og bevise at jeg fortjener å spille, svarer han.

- Lov å være forbannet
Robbie Winters ble illsint da han ble byttet ut etter drøye timens spill mot Stabæk. Skotten nektet å ta Mjelde i hånden på vei mot innbytterbenken.

Mjelde har likevel forståelse for den skotske spissens reaksjon.

- Jeg har vært spiller selv, og vet hvor forbannet du kan bli når du blir tatt av banen. Der og da er det lov å bli forbannet, men etter kampen bør en sette seg ned og kanskje tenke over at byttet ble gjort til fordel for lagets beste, poengterer Mjelde.

- Og ettersom vi hentet inn Stabæks ledelse etter byttene, viser vel dette at byttene ikke var så galne heller, fortsetter Mjelde.

Han vil ikke være med på at Branns svake innsats den første timen av kampen skyldes det skyhøye forventingspresset i Bergen etter de helrødes gode start på sesongen.

Føler ikke presset
Etter fem serierunder er Brann fremdeles ubeseiret - men Mjelde nekter å se på tabellen foreløpig.

- Forventningspress? De eneste som er skuffet i dag er spillerne selv. Vi forventer nemlig hele tiden at vi skal levere bedre kampen enn mot Stabæk i dag. Og når det gjelder tabellposisjonen, bryr vi oss ikke om den foreløpig, prøver Mjelde seg med.

PS: Etter kampen ville verken kaptein Martin Andresen, spisstjernen Bengt Sæternes eller de øvrige profilerte Brann-spillerne møte pressen. Mesteparten av Brann-troppen snek seg ut bakveien og dukket aldri opp i mixed zone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.