*Nettavisen* Sport.

Mjelde vil skjerme Andresen

Foto: Scanpix

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Mons Ivar Mjelde vil unngå at Martin Andresen spiller hele landskampen mot Estland onsdag neste uke.

12.04.05 12:39

I går meldte Martin Andresen seg igjen klar for landslagsspill. Branns midtbanestjerne er tilbake for fullt etter å ha slitt med en hofteskade siden serieavslutingen i fjor, og gjennomførte samtlige 90 minutter i åpningskampen mot Molde (2-0-seier til Brann).

- Jeg spiller mot Estland om jeg blir tatt ut, bekreftet Andresen til TV 2 Nettavisen etter kampen - fullstendig klar over at landslagssjef Åge Hareide satt på tribunen og at troppen mot Estland kun vil bestå av hjemlige spillere.

Men den meldingen ble mottatt med blandede følelser av Branns trener Mons Ivar Mjelde. Han ønsker ikke å risikere at klubbens nye juvel blir skadet på nytt.

Bør ikke spille hele kampen
- Jeg ønsker ikke at Martin Andresen skal spille hele landskampen. Etter en slik skade han har hatt, er det usikkert hvor mye belastning han tåler, fastslår treneren.

- Dessuten har vi i Brann et tett kampprogram fremover med tøffe oppgjør i både eliteserien og Royal League, og der ønsker vi å ha en frisk og rask Andresen med oss, påpeker Mjelde.

Han kommer derfor til å ha fortløpende kontakt med landslagssjef Åge Hareide frem mot landskampen.

- Jeg kommer til å ha dialog gående med Hareide, der jeg vil gi mine synspunkter på hvor mye Andresen tåler å spille. Det er vi allerede blitt enige om, opplyser Mjelde.

- Full forståelse
Åge Hareide har full forståelse for at Branns trener ikke ønsker å «gamble» med landslagskapteinen.

- Jeg er fullstendig klar over at Martin har et tøft program for Brann. Vi har ingen planer om å kjøre ham i senk igjen, beroliger han.

- Men når det er sagt, ble jeg svært imponert over at Martin holdt 90 minutter mot Molde, legger Hareide til.

Martin Andresen spilte sin siste landskamp 13. oktober i fjor (3-0 mot Slovenia). Han har tidligere uttalt til TV 2 Nettavisen at han først og fremst sikter seg inn mot storformen til landskampen mot Italia 4. juni.

- Men jeg har likevel lyst til å teste meg mot Estland. Formen føles bra nå etter skaden, konstaterer han.

- Kan bli for mye oppmerksomhet
Branns 15-millionerskjøp har allerede rykket å bli en stor stjerne i Bergen. Av og til mener Andresen at det kan bli for mye av det gode.

- Oppmerksomheten er er veldig stor rundt min person. Det blir mange avisintervjuer og lignende, men foreløpig har det gått greit. Men det er ikke helt utenkelig at jeg kommer til å ta kontakt med mediene og høre når det er viktigst at jeg stiller opp. Siden treningene er åpne, kan det fort bli litt mye, sier den tidligere Stabæk, Moss, Wimbledon, Blackburn og Viking-spilleren.

Neste kamp for Andresen blir oppgjøret mot Vålerenga på Ullevaal neste søndag. Vinner Brann mot erkerivalene fra Oslo, må han nok belage seg på at oppmerksomheten rundt Brann når nye høyder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag