*Nettavisen* Sport.

Mjeldes ville voodoo-teori

Med normal uttelling burde Brann ha scoret fem mål mot Alliansi. Minst. Men Brann gikk målløse av banen. Mons Ivar Mjelde tror høyere makter står bak.

11.08.05 22:48

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): BRANN - ALLIANSI 0-0: 14 opplagte målsjanser. To brente straffespark. Null mål. Det er fasiten etter Branns kamp mot finske Alliansi i kvalifiseringskampen til UEFA-cupens første runde torsdag kveld.

Mons Ivar Mjelde har aldri opplevd lignende sjansesløseri - verken som spiller eller trener.

- Det er helt ubegripelig at vi ikke klarer å score. Vi hadde vel mellom 15-20 store målsjanser, og brente to straffespark. Jeg har aldri opplevd maken, innrømmer Branns trener etter kampen.

Bom, bom og bom
Paul Scharner og Charlie Miller bommet begge fra 11-metersmerket. Robbie Winters, Bengt Sæternes og Charlie Miller ble alle spilt igjennom alene mot Alliansis keeper i løpet av kampen. I tillegg traff både Paul Scharner og Helge Haugen stolpen.

Men Brann fikk ikke ballen mellom stengene.

- Jeg er sikker på at det satt noen med en voodoo-dukke et eller annet sted og stakk den akkurat i det spillerne i skulle avslutte. Det er nesten som om noen har kastet en forbannelse over oss, sier Mjelde oppgitt.

Han tror likevel at Brann klarer å score i bortekampen.

- Nivået på Alliansi var ikke bra. Jeg tror dette er et lag vi bør og skal slå på bortebane, slår han fast.

- Fikk det vi kom for
Alliansi-trener Thierry Pister var svært glad for resultatet, men også han ble overrasket over at Brann ikke maktet å sette ballen bak Henri Sillenpäa i finnenes mål.

- Vi fikk det resultatet vi kom for. Men jeg tror aldri jeg har vært med på at et lag misbruker to straffespark og bommer på så mange sjanser før. Men med 0-0 fikk vi et godt utgangspunkt foran returkampen, men før det har vi mange viktige kamper i den hjemlige serien, påpeker Pister.

Brann-backen Erlend Hanstveit kan ikke finne en god forklaring på hvordan det var mulig å ikke score i kveldens kamp.

- Men vi har slitt litt den siste tiden, og det var frustrerende å ikke score i denne kampen. Men nivået til Alliansi var ikke noe særlig, så jeg tror vi har en god sjanse i returkampen, mener Hanstveit.

- Vi skal ta med oss det positive fra denne kampen, det at vi i det minste skaper sjanser, til returoppgjøret. For jeg kunne ikke kjefte på spillerne, fordi jeg mener de gjorde en god kamp, konstaterer Mons Ivar Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag